23948sdkhjf

Batterianlæg på positivliste: Nu skal vi vokse

Sommeren har været ekstra festlig for Lithium Balance, der har fået deres Xolta-batterianlæg til solceller optaget på Dansk Energis positivliste.

Det fortæller direktør for energilagring Lars Kruse til Electronic Supply.

- Det kommer helt sikkert til at betyde noget for forretningen. Mange kunder tjekker listen, inden de vælger et anlæg, så det er klart, at det kommer til at få en positiv effekt for os, siger han.

Helt konkret peger han på, at det kan betyde flere medarbejdere til arbejdet med Xolta-batterianlægget.

- Lige nu er vi 12 mand, og vi regner med at være 50 procent flere inden for de næste par år, siger Lars Kruse.

Sparer papirarbejde

Xoltas batteri kan lagre energimængder op til knap 80 kWt.

- Det svarer til en stor elbil. Batteriet retter sig typisk mod boligforeninger eller lejlighedskomplekser med solceller på taget. Oftest er folk ikke hjemme til at bruge strøm fra solen i dagtimerne, og batteriet kan så opbevare energien til om aftenen, hvor komfuret og vaskemaskinen skal i gang, så man på den måde kan optimere sin egen elregning, siger Lars Kruse.

Dansk Energi oplyser, at når et batterianlæg inkl. inverter står på positivlisten, mindskes papirarbejdet for de involverede parter i forbindelse med en tilslutning til elnettet.

Forhandlere og installatører får dermed et ekstra salgsargument ved at kunne påpege, at netop deres anlæg lever op til Energinets tekniske forskrift 3.3.1. og dermed ikke skaber ravage på elnettet.

Med andre ord kan optaget på listen potentielt bane vejen til flere kunder.

Nyt batteri på vej

Batteriet til boligforeninger skal snart suppleres op med et nyt batteri til et andet segment, fortæller Lars Kruse.

-  Vi kommer snart på markedet med et lignende batteri, bare mindre til en-familiehuse.  Det vil vi også gerne have optaget på positiv-listen inden længe, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063