23948sdkhjf

Med sprit og kuglepenne: Guldborgsund Forsyning har fundet entreprenøren

Der blev holdt god afstand og sprittet grundigt af, da Guldborgsund Forsyning mandag skrev kontrakt med MSE Entreprise A/S i Nørre Alslev om totalrenovering af Marielyst Renseanlæg. 

Anlægsarbejdet er den fjerde af fem hovedentrepriser, som Guldborgsund Forsyning har kørt i stilling i forbindelse med renoveringsprojektet ’Mod nye tider’, der er det største anlægsprojekt i Guldborgsund Forsynings historie. 

Marielyst mod nye tider
Entreprisen omfatter opførelse af en multibygning, der indkapsler alle installationer inkl. slambehandling i et lukket miljø med undertryk i lokalerne og aktivt kulfilter på udsugningen, så både støj- og lugtgener undgås. 

Endvidere omfatter multibygningen mandskabsfaciliteter. Der skal også opføres en ny koncentreringstank og en pumpestation til retur- og overskudsslam. 

Samtidigt skal de eksisterende proces- og efterklaringstanke renoveres. Til alle bygværker hører desuden nye maskin- og elinstallationer samt systemprogrammering. 

Der indkom tre tilbud på hovedentreprisen, efter at fire firmaer oprindeligt var inviteret til at give underhåndstilbud. Det blev altså MSE, der kunne skrive under på kontrakten på 38,6 millioner kroner. 

Direktør Jan Sørensen, MSE, er glad for ordren, der er den anden hovedentreprise i 'Mod nye tider', som Nørre Alslev-firmaet har vundet. MSE løb nemlig med første etape i projektet anlæg af en trykledning fra renseanlægget i Gedesby samt en ledning fra Scandlines Terminalen i Gedser Havn – begge til Gedser Renseanlæg.

110 millioner på mandag
Guldborgsund Forsyning har altså gang i fem hovedentrepriser, hvor nogle er under udførelse, mens der mangler både tilbudsgivere og kontrakter på andre. 

Etape tre i projektet er totalrenoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg, der har været ramt af en del forsinkelser, blandt andet på grund af, at to ansøgere i forbindelse med prækvalifikationen havde misforstået opgaven, hvorfor udbuddet måtte gentages i december 2019.

Guldborgsund Forsyning kunne dog i januar prækvalificere Hansson & Knudsen A/S, Odense, Arkil A/S, Vojens, Zacho-Lind A/S, Ishøj og Munck Havne & Anlæg a/s, Nyborg.

På mandag løftes sløret for hvem, der har vundet opgaven til rundt regnet 110 millioner kroner. 

Jordbundsforhold spænder ben
Første etape af de fem er etablering af den pumpestation, der skal erstatte det eksisterende renseanlæg i Gedesby. Ydermere skal der lægges en tre kilometer lang trykledning, som skal transportere spildevandet fra Gedesby til renseanlægget i Gedser.

Her er det også MSE, der udfører arbejdet, der skulle have været færdigt med udgangen af marts.

- Vi har haft nogle udfordringer med jordbundsforholdene ned gennem Gedser By. Vi har måtte omprojektere selve udførelsesmetoden. Det skulle have været styret underboring, men vi har været nødsaget til at fritgrave, fortæller projektchef hos Guldborgsund Forsyning Jesper Reinhold.

Derfor er projektet rykket nogle måneder, men han forventer, at projektet vil være færdigt hen mod slutningen af juni måned. 

Tilbud på mandag
Anden etape, som er totalrenoveringen af Stubbekøbing Renseanlæg, kører planmæssigt, fortæller Jesper Reinhold., 

Her er det det lokale entreprenørfirma Troels Jørgensen A/S i Kettinge, som skal sørge for at renseanlægget står klappet og klart i oktober 2021.

Den sidste etape er totalrenoveringen af Gedser Renseanlæg. Her modtager Guldborgsund Forsyning tilbud på mandag.

Jesper Reinhold forventer at indgå denne sidste kontrakt den 16. juni 2020. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235