23948sdkhjf

Endelig: Brønderslev Forsyning kan sætte punktum for voldgift med konkursramt kedelleverandør

Direktør hos Brønderslev Forsyning Thorkild Bartholdy Neergaard kan nu se en ende på den voldgiftssag, der siden sidste sommer har kørt mellem Brønderslev Forsyning og det konkursramte Euro Therm fra Aarhus 

Det var uenigheder om fejl og mangler på entreprisekontrakten vedrørende levering af kedelanlæg til Brønderslev Forsynings nye kraftvarmværk, der førte til voldgiftsagen. 

Uenighederne omfatter punkter som ventilationsanlæg, brandsikring, flishåndteringssystem, anlægsdokumentation, performance og CE-mærkning mv. Hertil kommer en konstateret ustabilitet i driften af maskinanlægget og et alvorligt nedbrud på en af de to kedellinjer i vinterperioden.

- Vi har kørt den her tvist i praksis i to år. Anlægget skulle være afleveret den 1. maj 2018. Det blev det ikke. Så fulgte en periode med fejl og mangler og til sidst gik der advokat i den, siger Thorkild Bartholdy Neergaard, direktør hos Brønderslev, om den periode, der gik forud for voldgiften. 

13 millioner kroner
Siden sidste sommer har han og resten af de ansatte hos Brønderslev Forsyning gået og ventet på at få afgjort sagen, så man kunne komme videre – især med at få forbedret anlægget.

- Det har været en forfærdelig proces. Det har kostet mange penge og mange ærgelser. For 14 dage siden fik vi en sagkyndig kendelse – en form for syn og skøn light. Med baggrund i den kendelse går vi nu ind og forliger sagen med Euro Therm, fortæller Thorkild Bartholdy Neergaard.

Konflikten mellem Brønderslev Varme og Konkursboet efter Euro Therm er derfor afsluttet. Sagen er netop bilagt ved et forlig mellem parterne. Brønderslev Varme tilkendes ifølge aftalen en betaling på i alt 13 millioner kroner. Modparten har draget omsorg for afregning af forligsbeløbet.

- Det er et rigtigt fint resultat. Det føles som om vi har vundet en sportskamp 6-1. Selvfølgelig får man ikke det hele, men vi har fået meget, siger Thorkild Bartholdy Neergaard.

Kan komme videre
Manglerne på anlægget har blandt andet medført en betydelig ustabilitet i driften med flere alvorlige nedbrud og forøgede omkostninger til følge. Forliget er kommet i stand på baggrund af en nylig kendelse fra to sagkyndige, der var udpeget af Voldgiftsnævnet.

 - Vi er meget tilfredse med udfaldet af kendelsen. De sagkyndige har givet os medhold i alle de centrale kritikpunkter af Euro Therms leverance. Vi har gennem hele forløbet været overbeviste om, at vi havde en god sag, og med den afgivne kendelse har vi nu fået dette synspunkt slået godt og grundigt fast, siger bestyrelsesformand Lasse Riisgaard.

Med accept af forliget kan Brønderslev Forsyning nu endelig komme videre og formelt  komme i gang med at få udbedret manglerne.

Særligt har Brønderslev Forsyning været utilfreds med kvaliteten og stabiliteten af det leverede flisindfødningssystem og mangler i det automatiske styringssystem, som skal sikre en jævn og stabil drift. Hertil kan lægges problemer med askehåndtering, varmepumper, isolering, støj og ventilation mv.

- Vi regner med at bruge alle pengene (de 13 millioner kroner, red.) til at få udbedret anlægget, siger Thorkild Bartholdy Neergaard, der arbejder hen imod at have udbudsmateriale angående fyringssystemet klar allerede i næste uge, 

- Vi har ikke entreret med nogen endnu, men vi har samlet opgaverne om fyringssystemet og valgt tre til fire firmaer, som vi gerne vil have til at byde, siger Thorkild Bartholdy Neergaard, 

Brønderslev Varme forventer at være i mål med de vigtigste udbedringsarbejder inden opstarten af den nye varmesæson til efteråret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11