23948sdkhjf

Corona-beredskab i fjernvarmen

På trods af den ekstraordinære situation Danmark befinder sig i på oven på udbruddet af corona-virus, vil landets fjernvarmeselskaber fortsat levere grøn varme til danskerne.

Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse. 

Landets 400 fjernvarmeselskaber har fuldt fokus på at sikre forsyningssikkerheden, så de 3,7 millioner danskere på fjernvarmenettet fortsat vil få leveret deres grønne varme.

Som en del af den forsyningskritiske infrastruktur ser fjernvarmeselskaberne meget alvorligt på situationen.

- Vi skal tage alle de nødvendige tiltag for at sikre, at de medarbejdere, der arbejder i selskabernes følsomme driftsfunktioner, er i absolut mindst mulig risiko for smitte. Det betyder, at der er lavet detaljerede beredskabsplaner i alle selskaber for at holde dette personale fri for smitterisiko. Det øvrige personale følger myndighedernes generelle anbefalinger og er sendt hjem, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Brancheorganisationen er kontinuerligt i tæt dialog med både myndighederne og med sine medlemmer for at sikre, at medlemmerne tager de rigtige forholdsregler.

Al information og spørgsmål fra selskaberne overleveres og koordineres med myndighederne, så der hele tiden er opbakning fra myndighederne til medlemmernes indsatser.

- De lige under 400 fjernvarmeselskaber i Danmark leverer varme til 3,7 millioner danskere. Alle selskaberne er naturligvis meget opmærksomme på, at vi et særligt ansvar i forhold til at udvise samfundssind og opretholde den kritiske forsyningssikkerhed, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- På Dansk Fjernvarmes hjemmeside har vi samlet råd og vejledning til selskaberne i forhold til beredskab og de anbefalinger, der løbende kommer fra myndighederne. Brancheforeningens medarbejdere, der alle arbejder fra hjemmearbejdspladser, er tilgængelige med telefon og IT-løsninger for de medlemmer, der har spørgsmål eller har brug for vejledning siger Kim Mortensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111