23948sdkhjf

Flydende vind og bølgeenergi skal gøre olie- og gassektoren grønnere

Efter gennem flere år at have fulgt en step-by-step udviklingsstrategi, hvor teoretiske løsninger under offshore-forhold skulle udvise succesrige resultater, førend næste udviklingsstep blev taget, er det danske flydende vind- og bølgeenergikoncept Floating Power Plant (FPP) gået ind i den kommercielle designfase af sit kombinerede vind- og bølgekraftanlæg.

Samtidig har selskabet kastet snøren ud efter selskaber i olie- og gas-sektoren. 

Første designprojekt
Siden sidste årsregnskab er FPP's indsats og fremdrift i olie- og gassektoren øget markant. Ud over interessen fra flere operatører og en betalt due diligence, så har FPP allerede startet sit første design-projekt med støtte fra EUDP.

- Vi har tilpasset vores koncept til olie- og gasektoren. Først har vi udviklet tre koncepter inklusive færdige business-cases. Vores slutkunde norske Lundin har valgt at tage et af de tre designs frem til full-feed, fortæller udvikler Anders Køhler.

- Det betyder, at FPP helt konkret skal være færdige med designet i september, hvorefter det er op til Lundin at finde ud af, hvad de vil bruge det til, fortæller Anders Køhler.

APL NOV, Semco, Cefront er med på projektet og DNV GL er hyret ind til afklare hvilken betydning regelsættet for olie- og gasmarkedet har for FPPs design.

Et advisory board med Equinor, Aker BP, DHRTC, OTGC og Sealand følger og støtter projektet.

Forventninger til markedet
FPP forventer at indgå i flere af den type designprojekter indenfor nærmeste fremtid.

Ikke mindst fordi en lang række af de store olie- og gasselskaber har været ude og love store CO2-reduktioner inden 2030 og 2050, og at der i den proces skal investeres milliarder i løsninger, der kan bidrage, forklarer Anders Køhler. 

Patenter & ceritificering
Sideløbendende med mange udviklings- og testaktiviteter arbejder FPP aktivt på at sikre beskyttelse af sin kerneteknologi via patenter. FPP's patenter er nu validerede i EU, USA, Japan og Canada.

Udover disse patenter arbejder FPP kontinuerligt på beskyttelse af ny teknologi, der udvikles eller forfines, enten alene eller sammen med vores partnere

Lloyd’s Register har udstedt et Certificate of Feasibility til FPP. Certifikatet er baseret på en omfattende gennemgang af FPP's teknologi, design og dokumentation. Det betyder også, at der er aftalt en teknologicertificeringsplan, således at FPP's teknologi kan certificeres.

DNV GL arbejder i forbindelse med designprojektet til olie- og gasmarkedet med at etablere regelsættet for integrationen af FPP’s teknologi ind i olie- og gasmarkedet. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111