23948sdkhjf

Corona: Energisektoren tilpasser sig og tager sine forholdsregler

Opdateret 12. marts 13:49

Udskyder alle kurser
Dansk Fjernvarme har som brancheorganisation for både kommunale og andelsselskabsejede fjernvarmeselskaber tæt kontakt med de relevante myndigheder, og medlemmerne af Dansk Fjernvarme vil også de kommende dage og uger fortsat kunne holde sig orienterede via foreningens hjemmeside

Også sekretariatet i Dansk Fjernvarme følger myndighedernes seneste anbefalinger. Det betyder, at medarbejderne på kontorerne i Kolding hh. København arbejder hjemmefra, men naturligvis er til at komme i kontakt med for medlemmer og andre via elektroniske kanaler.

- Det gælder i første omgang fra nu og frem til og med den 27. marts. Samtidig har vi udskudt alle kommende kurser og arrangementer, og alle berørte deltagere, kursister og indlægsholdere bliver kontaktet af Dansk Fjernvarme, siger Kim Mortensen.

Energinet tilpasser sig
Energinet har opfordret alle medarbejdere, der ikke varetager opgaver direkte relateret til opretholdelse af forsyningen af el og gas til at arbejde hjemme i foreløbig 14 dage til og med d. 27. marts.

Møder afholdes online og alle Energinets lokationer er lukket for besøgende i samme periode. Det betyder også at alle møder og arrangementer, der var planlagt til afholdelse på lokationerne, er aflyst.

Energinets hovedtelefonnummer er fortsat åbent for henvendelser fra kl. 8-15 og medarbejdere kan kontaktes på deres direkte telefonnummer samt via mail.

DTU lukker sektion
DTU sender 22 medarbejdere fra DTU Vindenergi hjem, efter at en medarbejder er testet positiv for coronavirus. Hjemsendelsen er sket efter kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed og dialog med den myndighedsfælles hotline for at hindre smittespredning blandt studerende, medarbejdere og besøgende.

Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Den smittede medarbejder er i øjeblikket indlagt på sygehus. Men da der er en risiko for, at han i dagene op til sin sygemelding kan have smittet kolleger, er alle medarbejdere fra sektionen Resource Assessment Modelling på DTU Risø Campus sendt hjem.

Øvrige medarbejdere på DTU Vindenergi har også fået besked om, at hvis de inden for de seneste to uger har været tæt på den smittede medarbejder i mere end 15 minutter, så skal de også tage hjem.

Shell sender halvdelen hjem
Shell Raffinaderiet i Fredericia har besluttet at lade så mange af sine ansatte som muligt arbejde hjemmefra. 

- Præventivt har vi bedt alle, der kan, arbejde hjemmefra. Det er ikke alle vores ansatte, som kan, da vi har en drift, der skal køres. Dem, der arbejder hjemmefra, klarer arbejdet via telefon, Skype og andre elektroniske hjælpemidler, fortæller pressechef på Shell Raffinaderiet Torben Ø. Sørensen til Fredericia Dagblad. 

Det er cirka 125 personer, det drejer sig om. Altså omkring halvdelen af de ansatte på raffinaderiet.

Blue Kolding sendte hjem
BlueKolding sendte allerede tirsdag alle administrative medarbejdere hjem og lukkede samtidig administrationen i Kolding Åpark 3.

Læs mere her: Spildevandsselskab sender alle medarbejdere hjem

Nyansat testet positiv hos GreenHydrogen
GreenHydrogren lukkede mandag helt ned, da en nyansat medarbejder blev testet positiv med coronavirus. 

Kolding-virksomheden genåbnede tirsdag – om end i et andet setup end normalt, da 18 af 31 ansatte blev sendt i en 14 dage lang karantæne.

Læs mere her: Kolding-virksomhed lukker ned efter corona-smitte

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.092