23948sdkhjf

Tre kedler ude af drift i Aarhus: Selv reservelasten røg sig en tur

Store dele af Aarhus var tirsdag uden varme.

Årsagen var nærmest en kaskade af nedbrud på kedlerne hos Affaldvarme Aarhus.

Driftsleder hos Affaldvarme Aarhus Jens Rishøj Skov fortæller, at man var ramt af tre nedbrud – nærmest som perler på en snor.

- Årsagen til nedbruddet var, at der faldt tre af vore største producenter ud samtidigt. Det startede med en pakning, der sprang læk på Studstrupværket mandag eftermiddag. De kørte videre i fire timer, så vi kunne fylde vore akkumuleringstanke op. Vi startede et par oliekedler op, og alt var i orden. Vi kunne klare morgenspidsbelastningen tirsdag, fortæller Jens Rishøj Skov til Energy Supply.

Skæbnen ville dog, at Affaldvarmes næststørste producent med 100 MW faldt ud tirsdag-morgen klokken syv.

Læs også: AffaldVarme Aarhus får sin første faste bestyrelse: Formanden er tidligere Rambøll-direktør

- Vi starter så flere oliekedler op, og det går stadig ok, men tirsdag klokken 14 falder det største oliekedelanlæg ud med 140 MW. Så begynder det at knibe, fortæller Jens Rishøj Skov og uddyber:

- Vi starter alle vore oliekedler op, inklusive omegnskommuner og private værker. På et tidspunkt er vi nødt til at reducere forsyningen på udvalgte vekslere, velvidende at der så er en del kunder uden varme. Alternativt ville flere veksleranlæg falde helt ud, forklarer han.

Hvad årsagen til de mange forskellige nedbrud er, oplyses ikke. 

Status: Varmen er tilbage
Et stort område af midtbyen var lukket fra i 5 timer og et par andre områder i en times tid i løbet af tirsdagen. Heldigvis kunne Affaldvarme Aarhus allerede tirsdag aften så småt begynde at sende varme ud i radiatorerne igen.

- Når de sådan har været lukket fra, går der lang tid fra vi begynder at levere varme, til de yderste kunder får varme i huset, siger Jens Rishøj Skov og fortsætter:

- Status er nu at den ene af vore store primær-producenter er i fuld drift. Det betyder, at vi er i normal drift. Vi er ved at stoppe den sidste oliekedel lige nu, oplyser Jens Rishøj Skov. 

Han oplyser endvidere, at man i øjeblikket er ved at skifte pakning i overhederen samt reparere en lækage inde i halmkedlen på kraftvarmeværket i Lisbjerg. På Studstrupværket har man i løbet af i går og i nat arbejdet på at skifte en pakning.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141