23948sdkhjf

Med hjælp fra Google: Maskinmesterskole får solceller på taget

Med støtte fra Google har Fredericia Maskinmesterskole (FMS) etableret et solcelleanlæg på taget af bygning A i Købmagergade i Fredericia.

Solcelleanlægget består af 144 solcellepaneler og skal udover at producere strøm også indgå i den daglige undervisning på en helt ny valgline målrettet datacentre, som Fredericia Maskinmesterskole fra efteråret tilbyder de studerende på næstsidste semester.

Udover solcelleanlægget opsættes en batteripakke, som kan lagre energi produceret af solcelleanlægget. Solcelleanlægget vil kunne dække energiforbruget i den bygning, det står på, hvilket svarer til 48.000 kWh om året - cirka 20 procent af det samlede elforbrug på skolen.

Leverandør af anlægget er Niels E. Jensen fra Middelfart.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Google har doneret 700.000 kroner til projektet, og det skal ses om et led i ønsket om at blive en del af lokalsamfundet.

- Vi skal selv hente strøm fra solcelleparker på Fyn og i Jylland, så det giver mening, at vi også støtter etableringen af solceller på maskinmesterskolen. Det er ikke os lokalt, der har givet den økonomiske støtte, men den fond, Google har etableret til støtte for den slags projekter. Vi har været maskinmesterskolen behjælpelig med at adressere ansøgningen, og jeg er meget glad for, at det blev imødekommet, siger Arni Johansson, leder af Googles datacenter i Taulov.

Det nye solcelle-anlæg blev officielt indviet tirsdag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093