23948sdkhjf

Efter afgørelse i klagenævn: Næstved Fjernvarme skal ud til 1.650 boliger

Energiklagenævnet har nu stadfæstet Næstved Kommunes afgørelse, der godkendte Næstved Fjernvarmes projektforslag om at udbygge fjernvarmeforsyningen med ca. 1.650 boliger, som på nuværende tidspunkt har naturgas- og oliefyr.

Det betyder, at flere kan få tilbud om fjernvarme.

- Det er godt, at Kommunens afgørelse er blevet stadfæstet. Det giver op mod 1.650 husstande mulighed for at skifte fra naturgas til fjernvarme, siger formand for Teknisk udvalg Helle Jessen.

Uenige i vurderingen
Det var oprindeligt Dansk Gas Distribution (nu Evida), der valgte at sende Næstved Kommunes afgørelse, om at give Næstved Fjernvarme mulighed for at udrulle fjernvarmen i nye områder, til Energiklagenævnet.

Det gjorde de fordi, de var uenige i Kommunens vurdering af de samfunds-økonomiske beregnings-forudsætninger.

Men nu har Energiklagenævnet altså fastslået, at Næstved Kommunes oprindelige afgørelse og beregninger af projektet er korrekte.

Den afgørelse vækker selvfølgelig stor glæde hos varmeselskabet, for nu kan man komme i arbejdstøjet og gå i gang med den konkrete projektering, planlægning og udbud på opgaven.

Læs også: Vindmøller ved ikonisk skovtårn skaber splid

- Først og fremmest er vi glade for at to års sagsbehandling af projektet i Energiklagenævnet er afsluttet. Vi er helt klar til at gå i gang med udrulningen og regner faktisk med at komme i gang med grave-arbejdet til marts næste år, fortæller bestyrelsesformand for Næstved Fjernvarme, Lindy Nymark Christensen.

Ingen tilslutningspligt
Energiklagenævnets afgørelse baner altså vej for, at der nu kan lægges fjernvarme ud til borgerne i 14 energidistrikter i og omkring Næstved.

Der er ikke tilslutningspligt i de 14 distrikter, så inden Næstved Fjernvarme kan gå i gang med udrulningen er der lige en enkelt ting, der skal være på plads.

- Da vi startede med det første energidistrikt, Grimstrup-projektet, for 3 år siden, havde vi 60 pct. tilslutning. Nu skal vi ud og spørge igen, for det kan jo være, at en masse har fået skiftet deres fyr og så derfor først vil med på fjernvarmen om 12-15 år. Så inden vi går i gang, skal vi have 40 pct. tilslutning i hver enkelt af distrikterne, siger Lindy Nymark Christensen.

Han regner dog ikke med, at det bliver noget problem.

- Tag nu mig selv, jeg fik et nyt gasfyr for fire år siden – og jeg vil gerne have fjernvarme i morgen. Fjernvarmen er billig og gassen dyr, siger han.

Kundepotentialet i de 14 energidistrikter er på 1.650 boliger. Det øgede varmebehov, der uværgerligt følger en tilslutning af så mange boliger på fjernvarmenettet, vil blive dækket af affaldsenergi frra AffaldPlus’ anlæg på Ydernæs.

Om 5-8 år
Næstved Fjernvarme skal nu i gang med at opdatere tidsplanen for det samlede fjernvarmeprojekt og få den ud til borgerne i Næstved, så de ved, hvornår de kan få fjernvarme. 

- Vi vil sørge for at borgerne i Næstved By, løbende bliver opdateret med udrulningstempoet, gravearbejdet og tilmelding i samarbejde med Næstved Kommune, siger Lindy Nymark Christensen.

Fjernvarmeprojektet regnes med at være fuldt udrullet efter 5-8 år. 

Kommenter på artiklen (4)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096