23948sdkhjf

Det sker: Bedre styr på ressourcerne i forsyningssektoren og industrien

Temadag på Teknologisk Institut i Århus torsdag den 6. oktober 2011.
Større nøjagtighed og højere kvalitet på flow- og energimåling er en forudsætning for at få styr på ressourceforbruget i forsyningssektoren og industrien – og dette er netop temaet for Flowcenter Danmarks årlige temadag.

Flowcenter Danmark drives med det formål at give blandt andet industrien og forsyningsvirksomheder adgang til et samlet og stærkt flowcenter - dvs. et "centre of excellence", der fuldt ud kan servicere og rådgive på tværs af brancher og industrier, samt kan fungere som en samlet videnbank, der internationalt matcher de bedste på området. Centret er et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Force Technology.

På temadagen gennemgås forskellige måleprincippers anvendelse i teori og praksis samt de problemer og løsninger, der er i relation til installationerne. Blandt andet ser man på resultater fra flowprojekter inden for forsynings- og energimåling samt erfaringer om anvendelse af forskellige flowmålingsprincipper. Der sættes også fokus på aktuelle emner som fjernaflæsning og fjernkommunikation samt ”smart meters”, der i disse år monteres i stort antal hos især forbrugerne.

Et område, der har stor opmærksomhed, er anvendelse af clamp-on målere. De er egnede til at kontrollere eksisterende målere eller kan give supplerende informationer om de absolutte strømningsforhold i rørledninger, men kan være følsomme over for de aktuelle installationsforhold.

Omkring fjernvarme gennemgås i et indlæg udfordringerne ved at afregne efter forbrugt energimængde i stedet for volumen. Endvidere belyses udfordringerne ved temperaturlagdeling i fjernvarmerør i relation til de afregningsmæssige aspekter, og der gives eksempler på flow- og temperaturprofilernes betydning herfor.

I år er temadagen yderligere krydret med input fra europæiske udviklingsprojekter, som Flowcenter Danmarks partnere deltager i på grund af deres roller som nationale metrologilaboratorier inden for de centrale flowområder. Der kan læses mere om temadagen på www.teknologisk.dk/k27650 .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14