23948sdkhjf

Russisk gasgigant vil afslutte Nord Stream 2 om få uger

Inden for en måned kan gasrørledningen Nord Stream 2 blive færdiggjort.

Det fortæller den russiske gasproducent Gazprom, som er involveret i det store projekt med at lægge en 1230 kilometer lang rørledning fra Rusland til Tyskland igennem Østersøen.

- Det vil tage fire til fem uger at færdiggøre det hele, siger Viktor Zubkov, bestyrelsesformand i Gazprom, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Tidshorisonten kommer sammen med en gentagelse af, at hvis ikke selskabet får en dansk godkendelse til projektet, så bliver det lagt uden om Danmark.

- Danmark må indse, at det ikke har nogen grundlæggende årsager til at afvise at give os en tilladelse, siger Viktor Zubkov.

Han tilføjer, at hvis det ender med en dansk afvisning, så vil Gazprom omgå det danske territorium.

I øjeblikket er 83 procent af ledningen allerede konstrueret ifølge Gazproms bestyrelsesformand.

Nu håber Gazprom og parterne omkring projektet snart at få en godkendelse fra de danske myndigheder til at fortsætte deres arbejde i dansk territorium, som man er begyndt at nærme sig - selv om der altså endnu ikke foreligger en dansk godkendelse.

For at komme uden om dansk territorium er det blandt andet muligt at lægge ledningen hen over den danske kontinentalsokkel.

Det betyder, at Danmark ifølge havets grundlov, havretskonventionen, ikke kan gå ind og bremse projektet.

Herhjemme er Energistyrelsen ved at behandle to ansøgninger fra konsortiet bag Nord Stream 2-projektet. Begge foreslår at lægge ledningen rundt om Bornholm, hvor rørledningerne ikke vil gå igennem dansk territorium.

Pressechef i Energistyrelsen Ture Falbe-Hansen oplyser, at styrelsen endnu ikke kan sige, hvornår der tages en beslutning i forhold til ansøgningerne.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109