23948sdkhjf

To store sol-anlæg rejser sig på et fundament af ingredienser og probiotika

Den globale bioscience virksomhed Chr. Hansen er gået sammen med solcelleselskabet Better Energy i en langsigtet Power Purchase Agreement (PPA-aftale).

Aftalen, der løber i ti år, sikrer, at hele Chr. Hansen Danmarks behov for elektricitet dækkes af vedvarende energi.

- Vi vil gerne bidrage positivt til den grønne omstilling. Derfor har vi besluttet at investere i nye solcelleanlæg, så vores gode bakterier og naturlige farver har et grønt fodaftryk, både på udebane hos kunden og på hjemmebane, hvor nogle af vores største fabrikker ligger, siger bæredygtighedschef Annemarie Meisling, Chr. Hansen i en pressemeddelelse.

To helt nye anlæg
At købe grøn strøm har indtil nu været et spørgsmål om at reservere noget af den energi, som allerede eksisterede i forvejen.

Men for alle parter i denne aftale har der været et ønske om at gøre det endnu bedre. Aftalen indebærer derfor, at Better Energy udvikler og etablerer to helt nye solcelleparker og efterfølgende sælger den producerede energi til Chr. Hansen til en fast, aftalt pris.

Energi Danmark matcher på timebasis Chr. Hansens forbrugsmønster med produktion fra et mix af flere vedvarende energianlæg, således at der skabes balance. Opgørelsen sker på baggrund af realiseret forbrug, og der indkøbes certifikater fra de matchende kilder.

Færdige i 2020
De to anlæg placeres i Slagelse og Rejstrup. Samlet får de en kapacitet på 54 MWp, henholdsvis 26 MWp på Slagelse Power Plant og 28 MWp på Rejstrup Power Plant.

Der vil årligt blive produceret 54,367 MWh på de to anlæg, hvilket svarer til behovet i 15.000 danske husstande – og som ligeledes svarer til Chr. Hansens årlige energibehov.

Better Energy er gået i gang med at opføre parkerne, der vil stå færdige i april 2020.

Erhvervsliv har medansvar
Ifølge Rasmus Lildholdt Kjær, CEO i Better Energy, er den nye aftale et godt eksempel på, hvordan dansk erhvervsliv kan tage et medansvar for at skabe mere ny energi fra vedvarende kilder til gavn for hele landet:

- At skabe mere ny vedvarende energi er omdrejningspunktet i omstillingen til en grøn energiforsyning, siger Rasmus Lildholdt Kjær og tilføjer:

- Chr. Hansens valg om at forpligte sig til at købe elektricitet fra vores to nye solcelleparker i de næste 10 år er banebrydende. Det tjener som inspiration for andre virksomheder og viser, at det i dag er muligt at vælge en ny grøn energiforsyning, der gør en reel forskel og er med til at accelerere den grønne omstilling. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094