23948sdkhjf

Siemens Gamesa opruster i Taiwan

Den tysk-spanske vindmølleproducent markerede mandag officielt, at byggeriet af en ny fabrik til produktion af offshore-naceller i havnebyen Taichung i Taiwan snart går i gang.

Det bliver koncernens første offshore-nacellefabrik uden for Europa, og selve byggeriet begynder i begyndelsen af 2020. I dag har Siemens Gamesa lignende fabrikker i Danmark og Tyskland.

- Vores strategiske investering i Taichung havn med denne nacelle samlefabrik fortsætter som tidligere kommunikeret. At gøre det forud for den lokalt krævede tidsramme viser vores tiltro til det langsigtede potentiale for offshore havvind i Taiwan og andre APAC-markeder. Det stærke fodfæste, vi bygger her, giver os mulighed for bedre at imødekomme vores kunders behov på dette marked og i andre dele af regionen, siger Andreas Nauen, administrerende direktør for offshore business unit hos Siemens Gamesa.

Selve produktionen på fabrikken ventes at begynde i 2021, hvor man skal understøtte Ørsteds byggeri af de 900 MW store havmølleparker Changhua 1 & 2a.

På sigt forventer man også, at fabrikken kan levere naceller til andre regionale projekter.

- Takket være denne nacelle-samlefabrik vil vi skabe flere muligheder for at samarbejde med det stigende lokale leverandørnetværk såvel som at udvikle en dygtig offshore-arbejdsstyrke. Alle disse indsatser vil bidrage til at opbygge en konkurrencedygtig lokal leverandørkæde i overensstemmelse med internationale standarder, når det gælder sikkerhed, omkostninger, kvalitet og at gøre Taiwan til et førende offshore marked, siger Niels Steenberg, general manager for Asia-Pasific hos Siemens Gamesa Offshore.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14