23948sdkhjf

Sønderborg vært for løsningsorienteret klimakonference

Den internationale klimakonference ’100% Climate Neutrality Conference’ afholdes på Alsion i dagene fra den 30. september til den 2. oktober 2019. 

Det er Mads Clausen Instituttet, SDU og ProjectZero der arrangerer konferencen, som sætter fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virker i kommunerne.

 - Det er en løsningsorienteret konference. Vi som universitet kommer ikke med akademiske problemer, men med konkrete løsninger. Og så er der tale om en grænseoverskridende konference, hvor vi fra dag ét har haft held til at få utrolig stærke kræfter fra begge sider af den dansk/tyske grænse med på vognen, siger leder af Mads Clausen Instituttet, prof. dr. Horst-Günter Rubahn.

Konferencedeltagerne kan på 100% Climate Neutrality Conference se frem til at møde ledende forskere og repræsentanter fra projekterne CITIES, ActNow, RollFlex, Carpe Diem, Energibyerne.dk og ambitiøse ungeklimaråd fra byer i både Danmark og Tyskland.

- Vi har fået sammensat et spændende konferenceprogram, hvor deltagerne får masser af klimaviden og -erfaringer fra både kommuner, virksomheder og forskere og så deltager en af verdens førende klimaforskere, professor Sebastian H. Mernild fra Nansen Instituttet i Bergen, på konferencen. Han var overordnet redaktør på den senest udsendte IPCC klimarapport, og har om nogen det store overblik over udfordringer og muligheder, fortæller Peter Rathje, adm. direktør, ProjectZero.

Fra dansk side vil der blandt andet blive givet eksempler på de resultater ProjectZero-visionen har skabt og SDU vil fortælle om de nyeste teknologiske landvindinger.

Konferencen henvender sig til kommuner, forskere og virksomheder, men interesserede sønderborgenserne kan deltage i eftermiddags klimapaneldebat med Sebastian H. Mernild og de unges Sonderborg Youth Declaration, hvilket foregår den 2. oktober.

Konferencens gennemførelse er muliggjort med midler fra bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond, Linak og Region Syddanmark.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085