23948sdkhjf

European Energys resultat før skat 23 gange større end sidste år

Igangsættelse af 103 MW sol i Italien, salget af seks solcelleparker i Spanien og så lige et resultat før skat der er 23 gange større i første halvår af 2019 end i 2018.

Strategiske skridt i Q2 
European Energy tog i andet kvartaI et vigtigt strategisk skridt i Italien.

Der blev sat gang i byggeriet af store solcelleprojekt Troia med en samlet kapacitet på 103 MW i Italien. Solcelleparken bliver opført i to faser, og når parken er færdigbygget i første kvartal af 2020, vil den være den største solcellepark i Italien.

Påbegyndelsen af Troia betød, at European Energy ved kvartalets afslutning nåede op på 204.7 MW under opførsel.

- Med vores forretningsmodel er det vigtigt, at vi har et konstant højt niveau af byggeri. Vores hold har gjort et fantastisk stykke arbejde. Vi købte Troia-projektet som ready-to-build i februar i år, og fire måneder senere er vi i gang med at opføre det. Før vi overtog det havde det stået stille i syv år. Vedvarende byggeaktivitet på mere end 200 MW vil gøre, at vi når vores langsigtede mål, siger Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer.

Spanien stadig vigtig
I kvartalet solgte European Energy også seks solcelleparker med en samlet kapacitet på 10.1 MW i Spanien. Parkerne blev opført i 2008, hvor European Energy gik ind i det spanske marked.

I årene efter opførslen, blev subsidierne til parkerne beskåret adskillige gange af den spanske stat pga. den globale finansielle uro.

- Vi er glade for salget af vores spanske anlæg. Salget øger vores likviditet betydeligt. Det er vigtigt at understrege, at vi stadigvæk ser det spanske marked som meget vigtigt for os. I øjeblikket har vi en betydelig sol og vind portefølje under udvikling i Spanien, siger Knud Erik Andersen.

Halvår og kvartal i tal
Resultatet før skat for første halvår lyder på 167,3 millioner kroner, sammenlignet med 7 millioner kroner for første halvår i 2018. Ebitda for de første seks måneder var på 197,5 millioner kroner sammenlignet med 40,6 millioner kroner i første halvår 2018.

Resultatet før skat for kvartalet var på 13,0 millioner kroner mod et tab før skat på 9,3 millioner kroner andet kvartal sidste år.

I slutningen af kvartalet rejste European Energy 1.045 millioner kroner i en ny grøn obligation med en rente på 5,35 procent. Obligationen fik stor opmærksomhed fra investorer og var overtegnet med ønsker for 2.209 millioner kroner.

En del af kapitalen vil blive brugt til nye grønne projekter, og European Energy indfriede desuden en eksisterende obligation på 635 millioner kroner i juli måned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.96