23948sdkhjf

Stort solcelleanlæg skal forsyne halv kommune med strøm

European Energy vil sammen med virksomheden Vores Sol Ejnedomsselskab opføre et 40 hektar stort solcelleanlæg sydøst for Agersted i Brønderslev Kommune.

Anlægget vil, når det står færdigt – og på en god dag – kunne producere nok strøm til at dække behovet i 9.300 husstande, hvilket svarer til 56 pct. af alle husstande i kommunen.

Det skriver Nordjyske.

Indtil videre er projektet i sin vorden. Teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune har netop givet grønt lys til en ny lokalplan, der giver mulighed for at etablere solceller på landbrugsjord.

Næste skridt er udarbejdelse af en byggeansøgning. Den slags tager fire til otte måneder.

- Det er svært at sige helt nøjagtigt, hvornår vi forventer at kunne gå i gang med arbejdet på marken. Men jeg tror, at vi er i gang om halvandet år, og når vi er gået i gang plejer det ikke at tage mere end tre måneder, før vi har et færdigt solenergianlæg, fortæller Joachim Steenstrup, kommunikationschef ved European Energy.

At European Energy har valgt placeringen ved Agersted skyldes, at indstrålingen er god; at det er i umiddelbar nærhed af en transformator og at man har haft held med at indgå en 30-årig lejeaftale med lodsejeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095