23948sdkhjf

Siger farvel med kanon-regnskab: Fra 1 til 17 millioner på et år

Efter otte år i spidsen for datacenter- og nødstrømsspecialisten Coromatic kan afgående direktør Michael Petersen forlade posten efter et år, der i den grad har budt på pæne resultater.

Bruttofortjenesten er løftet med 22 procent fra 84 millioner i 2017 til 102 millioner kroner i 2018, men den helt store højdespringer skal findes på resultatfronten. Her er resultatet af den primære drift vokset fra 2,4 til 21,1 millioner kroner, mens årets resultat efter skat lander på 17,1 millioner kroner og dermed er mere end 1300 procent større end 2017’s resultat på 1,2 millioner kroner.

- Efter tre relativt svære år må vi siges at være lykkedes med det turnaround, vi satte i gang i 2017, og jeg er rigtig godt tilfreds med årets resultat, som i vid udstrækning skyldes en fornuftig ordretilgang og en vækst i vores serviceforretning på 16 procent, men også hænger sammen med de nye processer, vi har fået implementeret på tværs af salgs- og projektforretningen, fortæller Michael Petersen til Electronic Supply.

Han forklarer desuden, at Coromatic i turnaround-processen er blevet væsentligt mere selektive, når det kommer til at tage opgaver og projekter ind.

- Vi er blevet meget mere fokuserede og løber ikke efter alle muligheder, men holder fokus på de projekter, vi tror på, ligesom vores værdier og relationen til vores kunder er kommet i højsædet, uddyber Michael Petersen.

8 år og 100 ansatte

Når Michael Petersen takker af på posten den 2. maj, bliver det efter otte år, der har budt på en rivende udvikling for virksomheden.

- Da jeg kom til Coromatic, havde vi 22 ansatte, i dag har vi 132, og vi er gået fra at være en meget produktorienteret forretning til at være en markedsledende aktør inden for forretningskritisk infrastruktur. Det har været en rejse, der både har budt på opkøb, fusioner og omstruktureringer for at styrke vores egentlige kerneforretning og kompetenceområder, fortæller Michael Petersen.

Det er dog tydeligt, at det især er de mange ansatte, der har gjort indtryk på den afgående direktør. Dels understreger han flere gange, at æren for det gode årsregnskab i mindst lige så høj grad som ledelsen tilfalder Coromatics medarbejdere, dels er der en umiskendelig klang af stolthed i stemmen, da Michael Petersen fortæller om de medarbejdere, virksomheden har genansat.

- Det er faktisk en del kollegaer, som vi måtte sige farvel til under de svære tider, og det er intet mindre end fantastisk, at vi gennem årene har ansat omkring 20 af dem igen, og dermed fastholder kompetencen i virksomheden. Det, synes jeg, siger en hel del om, hvordan kulturen er i Coromatic, slår han fast.

Coromatic A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 102,3 83,5
Resultat af primær drift  21,1 2,4
Resultat før skat 21,9 1,5
Årets resultat 17,1 1,2
Balancesum 133 134
Egenkapital 79 62
Gns. antal ansatte 122 131
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125