23948sdkhjf

Danmarks første 700 bar-brinttankstation er åbnet i Holstebro

Holstebro, Danmark er ét af de få steder i verden, hvor man kan fylde tanken på en brintbil med et tryk på 700 bar. Brintstationen blev indviet i går.
Vancouver, Canada. Frankfurt, Tyskland. Og Holstebro, Danmark. Det er blot tre af et hastigt voksende antal steder i verden, hvor man kan fylde tanken på en brintbil med et tryk på 700 bar.

Det høje tryk gør det muligt at fylde nok brint på bilen til, at den kan køre lige så langt på én optankning som benzin- og dieseldrevne biler, skriver Vestforsyning i en pressemeddelelse.

Anlægget i Holstebro blev indviet 20. juni 2011. Selve påfyldningen tager kun tre minutter, og så har bilen brændstof til at køre flere hundrede kilometer.

Brint leveres af Vestforsyning
Tankanlægget bliver forsynet af Vestforsyning, som har produceret brint siden 2008. Bestyrelses-formand Arne Lægaard glæder sig over, at Holstebro er med i allerforreste linje.

- Vi får nogle værdifulde erfaringer med brint, som også kan bruges til andet og mere end biler. For eksempel kan vi anvende brint som tilsætningsstof i produktionen af biogas, og vi kan forædle den færdige biogas, så den vil kunne afsættes via det eksisterende naturgasnet. Samtidig håber vi, at brint vil trække forskning og arbejdspladser til Vestjylland, for her nøjes vi ikke med laboratorieforsøg. Vi bruger teknologien i fuld skala, siger Arne Lægaard.

Udviklet af H2Logic
Tankanlægget er udviklet af Herning-virksomheden H2Logic, der senere på året kan indvie to lignende anlæg i Oslo og med flere stationer i støbeskeen for 2012.

- Det har naturligvis en sentimental værdi, at vi kan introducere 700 bar-anlægget på hjemmebane i Midt- og Vestjylland, men det betyder mindst lige så meget, at vores teknologi har opnået international opmærksomhed og accept. Det er også et stort skridt fremad for introduktionen af brint til transport, da det nu er muligt at tanke brint og køre lige så langt som på benzin og diesel. Netop disse egenskaber er vigtige for at gøre elektrisk fremdrift af større personbiler acceptabel for den almindelige forbruger, siger direktør Jacob Krogsgaard.

Fritaget for registreringsafgift
Bilproducenten Daimler var også til stede ved indvielsen i Holstebro, hvor man bl.a. kunne se og prøvekøre den nye Mercedes-Benz F-Cell.

En af grundene til den internationale interesse er, at Danmark indtil videre har fritaget brintbiler for registreringsafgift.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141