23948sdkhjf

Sænker varmeprisen markant efter unormal høj fortjeneste på el

Grundet den høje indtægt for elproduktion på forbrændingsanlægget MEC–Bioheat&Power A/S sænker Vestforsyning nu varmeprisen for alle deres kunder.

De stigende elindtægter på forbrændingsanlægget kommer derfor Vestforsynings kunder til gode, hvilket betyder, at en typisk husstand i Vestforsynings forsyningsområde vil spare 2034 kroner pr. år inkl. moms. - hvilket svarer til 23 procent.

Den samlede omkostning til køb af varme ved et forbrug på 14.400 kWh bliver således 6753 kroner. pr. år.

Det oplyser Vestforsyning i en pressemeddelelse.

- De høje elindtægter skyldes de unormale høje priser på el. Elprisen fastsættes på Nordpool time for time. Vestforsyning kan ikke påvirke selve prisen, men vi sikrer, at vi producerer el, når efterspørgslen er stor, og elprisen dermed er høj. Denne optimering af processerne sker løbende af vores medarbejdere, som også i disse tider lægger et kæmpe stykke arbejde i at optimere processerne for at kunne holde lave takster for forbrugerne. De udviser alle stor forretningsforståelse, hvilket tydeligt vises, når vi ser så gode resultater, som vi ser nu, siger Christian Hagelskjær, direktør for Vestforsyning A/S.

Det forventes, at nedsættelsen i 2023 er en midlertidig nedsættelse, og at varmeprisen i 2024 igen vil stige til prisniveauet fra 2022 – men dette afhænger af udviklingen i el- og gaspriserne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072