23948sdkhjf

Nu skal solen bruges til andet og mere end varme på Ærø

Better Energy vil etablere to store solcelleanlæg

Teknik-, miljø- og havneudvalget i Ærø Kommune har sagt god for, at der kan arbejdes videre med Better Energys projektforslag, hvor der skal etableres to solcelleparker på Ærø.

En ved Lille Rise og en ved Vindeballe/Tranderup.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Anlæggene skal opføres på 50 - 60 hektar jord, der ejes af lokale lodsejere. Og de er ikke afvisende over for at sælge jord til Better Energy, da der er tale om landbrugsjord, hvor det i fremtiden kan blive svært at dyrke afgrøder.

Den ene lodsejer er landmand Kaj Allan Jørgensen, og han fortæller, at han er klar til at sælge 15 hektar af sin jord, da det drejer sig om jord med særlige drikkevandsinteresser, og at derfor ikke bliver nemmere at dyrke jord der i fremtiden.

Better Energy står selv for finansieringen af anlæggene, men vil dog lave en passus i kontrakten, der betyder, at ærøboerne kan få 20 procents ejerskab.

De to solcelleparker er stadig på et meget tidligt stade og kan først realiseres, når kommunen har lavet en lokalplangodkendelse,

- Intet er sikkert, før vi har en lokalplangodkendelse. Derfor kan jeg heller ikke sige noget om, hvornår vi kan gå i gang med at etablere solcelleparkerne. Hvis kommunen er hurtig til at sagsbehandle, vil der måske kunne ligge en lokalplangodkendelse i løbet af efteråret 2018, og så vi i det efterfølgende år kunne bygge anlæggene, siger Anders Nielsen, investeringsdirektør hos Better Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094