23948sdkhjf

Dommens dag: Nu skal der ryddes op og ud i Ewii

Når de 120 medlemmer af energiselskabet Ewiis repæsentantskab mødes i dag er det blandt andet for at vælge en ny bestyrelsesformand.

Derudover skal der tages tages stilling til, hvilken kurs selskabet skal følge efter direktør Knud Steen Larsens og bestyrelsesformand Steen Dahlstrøms fald tidligere på sommeren.

Fem områder får repræsentantskabets uforbeholdne opmærksomhed. Det skriver Fyens.dk.

1. Opgøret med Knud Steen Larsen – Der skal ryddes op efter direktør Knud Steen Larsen, der efter en måneds voldsom kritik fratrådte 13. juni. En stor del af repræsentantskabet kræver et opgør og et brud med den kultur, den fyrede direktør stod for. Der stilles endog forslag om en whistleblowerordning.

2. Større åbenhed i selskabet – Både Knud Steen Larsen og bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm har været kritiserede for at holde kortene tæt til kroppen og uden for offentlighedens søgelys. Det 120 mand store repræsentantskab har trods status som øverste myndighed ikke altid vidst, hvad der foregik. Konstitueret formand for bestyrelsen Carl Christian Poulsen har været ude at sige, at der fremover vil være større åbenhed over for både repræsentantskab og offentlighed.

3. Dyre sponsorater skæres væk – En stor del af Ewii-kritikken er faldet på million-sponsorater til Odense Boldklub og Royal Arena i København. Geografiske områder, hvor Ewii ikke har haft større kundegrundlag. Det har været nævnt, at sponsoratet i Odense Boldklub har været brugt af Steen Knud Larsen for at pleje eget personlige netværk. Som det første efter Knud Steen Larsens fratrædelse i juni meddelte daværende formand Steen Dahlstrøm, at der nu ville blive gjort op med millionsponsorater uden for Trekanstområdet.

4. Underskuds-firmaer skal lukkes – Ewii har i de senere år haft fokus på at udvikle kommercielle datterselskaber – det har blandt andet drejet sig om den trehjulede elscooter Tripl, brændselsceller, telemedicin og et solcelleeventyr i Afrika. Alle områder, der har kostet trecifrede millionbeløb, da ingen er blevet kommercielle successer. Kravet er, at selskaberne lukkes – det står dog ikke klart, hvor mange selskaber, der skal sælges eller lukkes. Står det til bestyrelsens formandskandidat Jørn Limann vil man skille sig af med de selskaber, der ikke ser ud til at blive en succes.

Læs også: El-selskaber taber milliarder på fejlskud

5. En dygtigere bestyrelse – Bestyrelsen på 17 mand har efter fyringen af Knud Steen Larsen været under hård beskydning og Steen Dahlstrøm valgte da også i juli at gå af i kølvandet af kritikken. Dygtigere og mere professionelle folk er blevet efterlyst, og som en naturlig udløber af kritikken har bestyrelsen valgt at pege på den tidligere Elsam-direktør Jørn Limann, som den, der skal rydde op og rydde ud.

Repræsentantskabsmødet i Ewii løber af stabelen i dag, og så må vi se, hvordan udfaldet bliver. 

Læs mere om: EWII
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094