23948sdkhjf

Minister i kovending - vil nu finde løsning for 82.000 solcelleejere

Energinet og embedsmænd sendes tilbage til tegnebrættet.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) bøjer sig for kritik fra solcelleejerne og vil forsøge at slå en streg over omdiskuteret ekstraregning. Det skriver Finans.

For kun en måned siden ville ministeren slet ikke gå ind i sagen, der startede, da det statsejede Energinet.dk foreslog en ny måde at afregne strøm på fra 2018 – og som kunne betyde højere udgifter for op mod 82.000 solcelleejere.

Men højlydt kritik fra bl.a. solcelleejerne får ham nu til at søge "vilkår svarende til, hvad de har i dag".

- Energinet.dk har foreslået en model, der har ført til kraftig reaktion hos solcelleejerne. Det har jeg registreret mig. Og på den baggrund har jeg bedt Energinet.dk og ministeriet om at få alternative modeller på bordet, siger Lars Christian Lilleholt til Finans.

- Jeg vil gerne se på mulighederne for at hjælpe gruppen af solcelleejere, som er kommet i klemme på den måde, der afregnes på, fortsætter han.

Finans har beskrevet hvordan de 82.000 ejere af solceller risikerer årlige ekstraregninger på op mod 25 mio. kr., fordi det statsejede Energinet vil tvinge dem væk fra en særlig prismodel med årsafregning og over mod standarden på markedet.

Det vil ifølge Energinet dog koste størstedelen af de berørte anlægsejere mellem 200 og 500 kr. ekstra om året. Et skøn som mange solcelleejere dog finder alt for lavt.

Dansk Solcelleforening har kaldt tiltaget for et klokkeklart løftebrud på en aftale fra 2012, som Venstre selv var med til at indgå, og som fredede solcelleejerne frem mod 2032.

Hos Energinet vil man på ministerens opfordring åbne sagen igen.

Man mener dog, at den første afregningsmodel ifølge områdeleder Signe Horn Rosted, var den bedste for markedet, den mest effektive og den som bedst understøttede tilpasningen til grøn energi. Den kom også til verden sammen med el-leverandørerne.

- Vi noterer os dog, at ministeren ønsker at vi ser på det igen. Det vil vi gerne bidrage til. Vi starter en dialog med ministeriet, energistyrelsen og branchen igen, siger Signe Horn Rosted.

Kilde: /Ritzau

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125