23948sdkhjf

DTU forener kræfterne med ti europæiske topuniversiteter i kampen mod klimaforandringerne

En ny forskerskole om bæredygtig energi er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Technische Universität München (TUM) og Eindhoven University of Technology (TU/e).
Forskerskolen viser, hvordan man ikke blot på det politiske, men også på det videnskabelige og uddannelsesmæssige område kan arbejde sammen om fælles klima- og energiløsninger inden for Europa.

DTU har sammen med de tekniske universiteter i Eindhoven og München skabt en forskerskole om bæredygtig energi, som gør det muligt for de tre universiteter at arbejde endnu mere målrettet for at udvikle nye bæredygtige teknologier gennem forskning og innovation og samtidig uddanne unge forskere, som kan fortsætte arbejdet også efter ansættelsen på forskerskolen.

Udvikling af bæredygtige energiteknologier og uddannelser
Forskerskolen, European Graduate School on Sustainable Energy Technology, gør det muligt både at udvikle bæredygtige energiteknologier og at udvikle universiteternes forskning og uddannelser. Dekan for kandidat- og ph.d.-uddannelserne samt internationalisering på DTU, Martin Bendsøe, ser derfor mange muligheder i, at de tre universiteter nu står sammen i kampen mod klimaforandringerne:

- Ved at slå tre universiteters kræfter sammen inden for området, får vi en helt unik chance for at skabe et videnfællesskab, hvor der arbejdes målrettet med nye bæredygtige teknologier. Ved at skabe en fælles forskerskole har vi samlet langt mere volumen, end vi ville kunne hver for sig.

Molekylær tilgang til bæredygtig energi
Forskerskolens arbejde vil tage udgangspunkt i forskellige temaer. Første tema er ”den molekylære tilgang til bæredygtig energi”, og hver af de tre universiteter ansætter nu fem ph.d.-studerende og to postgraduates. Til sammen giver det 21 nye medarbejdere, som skal beskæftige sig med så forskellige områder inden for dette tema som solceller, biobrændsler og brintopbevaring. Forskerne vil mødes regelmæssigt, mindst to gange om året, hvor forskere og studerende vil udveksle viden med hinanden.

Læs mere på Forskerskolens hjemmeside

Kilde: DTU

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11