23948sdkhjf

Ikke en klink til kystnære møller

- Besynderligt og klokkeklart brud på energiforliget, lyder kritikken.
Når regeringen løfter sløret for den økonomiske 2025-plan i næste uge er der ikke sat en klink af til opførelsen af de kystnære havmøller. Det erfarer dagbladet Børsen.

Venstres udspil til en løsning på omkostningerne til omstillingen til grøn energi er stik imod energiforliget, hvori der er afsat omkring 7 mia. kr. til kystnære havmøller finansieret over en længere årrække fra 2019.

Men den nye 2025-plan indeholder altså ikke penge til de kystnære møller og dermed mindskes sandsynligheden for at de kystnære havmøller nogensinde kommer op.

Finansordfører Martin Lidegaard hos de Radikale kalder det et klokkeklart brud på energiforliget. Vindmølleindustrien finder regerings udspil besynderligt, mens man hos Vattenfall glæder sig over at udbuddet, der udløber næste torsdag, ikke er blevet stoppet.

- Når kuverterne bliver åbnet, vil det stå klart, at prisen vil være langt lavere end det, regeringen hidtil har forudsat. Prisen vil komme så langt ned, at hvis regeringen fortsat vælger de kystnære møller fra, er det fordi regeringen ikke længere ønsker møller i Danmark. Omvendt er det jo så også en mulighed for de andre partier: Det kommer til at stå klart, at så mange penge bliver der heller ikke tale om, siger Ole Bigum rasmussen, direktør hos Vattenfall, der er en af byderne på de kystnære møller.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125