23948sdkhjf

Sort-ænder spænder ben for kystnære møller i Sejerø

Sejerø Bugt trækkes fra udbuddet om 350 MW kystnære havvindmøller. Det samlede udbud udskydes igen.
Arbejdet med miljøundersøgelserne for en eventuel havvindmøllepark i Sejerø Bugt er afsluttet med det resultat, at Sejerøplaceringen må trækkes ud af udbuddet af hensyn til beskyttelsen af sortanden.

De involverede eksperter har vurderet, at det ikke kan udelukkes, at der vil være en påvirkning af havvindmølleparken ind i det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde, som har sortænder på udpegningsgrundlaget. Derfor er Sejerø Bugt nu trukket ud af det kystnære udbud.

- Den grønne omstilling og opsætningen af vindmøller må ikke ske på bekostning af vigtige natur- og miljøhensyn. Hvis vi tromler hen over dyreliv og naturinteresser, så spænder vi ben for opbakningen til den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en afklaring. Der vil fortsat være fem andre mulige placeringer tilbage i udbuddet, som nu bliver forlænget fire måneder med budfrist til september, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Energistyrelsen offentliggjorde i december VVM-redegørelsen for Sejerø Bugt Havvindmøllepark, som konkluderede, at projektet kunne gennemføres på et indskrænket område og med visse afværgeforanstaltninger.

Sideløbende med VVM-offentliggørelsen har Energistyrelsen fået konklusionerne vurderet af en tredjepart.

Den nye vurdering, som er foretaget af bl.a. forskere på Århus Universitet, konkluderer, at det ikke kan udelukkes, at der kan ske en påvirkning af det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde i Sejerø Bugt. Dette vil også umiddelbart være vurderingen for et eventuelt yderligere reduceret projekt.

Danmark er underlagt et forsigtighedsprincip i EU’s Habitatdirektiv, der siger, at man bør tage højde for sådanne skadevirkninger.

Af hensyn til at de prækvalificerede bydere skal kunne revurdere deres bud, udskydes budfristen fra den 4. maj 2016 til den 1. september 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125