23948sdkhjf

Seks mulige solcelleparker

Hjørring Kommune vil sikre, at der kan etableres flere solcelleparker de rigtige steder.
Seks områder i Hjørring Kommune er foreløbig blevet udpeget som potentielle fremtidige områder for solcelleparker. Teknik- og miljøudvalget har anbefalet at de seks områder skal godkendes af det samlede byråd og derefter sendes i høring.

Det drejer sig om områder nord og syd for Hjørring, ved Tårs, Harken, Vrensted og Sindal, som udvalget ønsker skal indgå i et nyt kommuneplantillæg.

Solcelleparker på landet
Alle steder ligger i det åbne land, som eller er stik imod hvad staten ønsker. Men den tekniske forvaltning i Hjørring Kommune synes hverken det er hensigtsmæssigt eller realistisk at placere store solcelleparker tæt på Hjørring eller områdebyerne, fordi de mener, det vil begrænse fremtidig byudvikling og blive dyrere. Med en overordnet plan for fremtidige solcelleparkers placering, vurderer forvaltningen, at der er større chance for at Erhvervsstyrelsen giver kommunen tilladelse til solceller i det åbne land.

Interessen for solcelleparker skyldes at Hjørring Kommune ønsker, at mere el fremover skal komme fra solceller.

Ansøgninger på bordet
Kommuneplantillægget indeholder også retningslinjer om udformning af solenergianlæg, så der tages hensyn til landskabet, naboer, kulturarv, rekreative områder, natur og byudviklingsinteresser.

Der ligger allerede konkrete ansøgninger om opførelse af solcelleparker ved Sindal Lufthavn og Vinstrup nord for Hjørring, som umiddelbart opfylder kommunens krav i forhold til et kommende kommuneplantillæg. Projekterne skal dog først og fremmest godkendes af Erhvervsstyrelsen, overholde lokalplanerne for områderne, og der vil eventuelt også skulle laves VVM-redegørelser inden ansøgningerne kan blive godkendt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081