23948sdkhjf

Steni og Gaia Solar sætter strøm til taget

Mock up viser Building Green-messens besøgende, hvordan de får tagbeklædningen til at producere strøm.
På årets Building Green messe præsenterer solcelle-virksomheden Gaia Solar og tag- og facadeproducenten Steni en strømproducerende tagløsning.

Gaia Solar har videreudviklet sine solcellepaneler for at skabe en arkitektonisk sammenhæng med Stenis tagplader, Steni Protego.

- Vi er nu klar til at montere de første anlæg, hvor solcellepaneler og tagplader lægges sammen. Samspillet mellem de to produkter er optimeret, så man som kunde ikke mærker, at der er tale om produkter fra forskellige virksomheder. Solcellerne monteres i samme arbejdsgang som tagpladerne, og man sparer derfor både montagetid og udstyr, fortæller arkitekt Bjørn Gubbe fra Gaia Solar.

Besøgende på Building Green messen kan ved selvsyn se en mock up af et tag, hvor Steni Protego anvendes sammen med solcellepaneler fra Gaia Solar.

- Tidspunktet for at anvende solcellepaneler med Steni Protego er det helt rigtige. Solcelleteknologi har været i hastig udvikling de seneste år, siger Peter Terman Petersen, CEO i Gaia Solar.

Idéen om solcellepaneler, der er tilpasset og ligner Stenis tagplader, blev præsenteret for første gang på Building Green messen 2014. Siden har Gaia Solar videreudviklet solcellepanelerne med fokus på den arkitektoniske sammenhæng mellem tagpladerne.

- Vores grundlag for at samarbejde er, at både Steni og Gaia Solar er orienteret mod at producere byggematerialer på en grønnere og mere æstetisk måde, siger Claus Bøgeskov, direktør i Steni Danmark A/S.

Steni udstiller på Stand 56B, mens Gaia Solar kan findes på stand 102. Præsentationen af mock up’en markeres den 28. oktober klokken 11 på Gaia Solars stand .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095