23948sdkhjf

Nyt koncept lover forbrugere gratis strøm

Gaia Solar og SustainSolutions klar med banebrydende samarbejdsaftale
En ny samarbejdsaftale mellem Gaia Solar og SustainSolutions skal give kunderne gratis, bæredygtig strøm.

De to firmaer har sammen udviklet et koncept, som gør det muligt at tilbyde kunden fuldt finansierede solcelleløsninger. Det kan lade sig gøre, da det solcelleanlæg, som kunden modtager, tilbagebetales via en andel i anlæggets energiproduktion. Kunden skal med andre ord ikke have penge op af lommen til indkøb og etablering:

- Vi forærer løsningen til kunden mod at få andel i energibesparelse. Derfor er vi dybt afhængige af, at de løsninger, vi leverer, er tænkt godt sammen og har en høj kvalitet. Da vi allerede arbejder med at optimere energiforbruget, er det nærliggende for os også at inddrage energiproduktion og tilbyde vores kunder en solcelleløsning. Derfor er vi rigtig glade for at kunne lancere et nyt koncept i samarbejde med en stærk spiller som Gaia Solar”, siger direktør Christian Niepoort fra SustainSolutions.

Pensionsmidler i ryggen

Hos Gaia Solar ser direktør Peter Terman Petersen også store muligheder:

- Tidspunktet er det rigtige, og med solcelleteknologi kan vi i dag tilbyde professionelle aktører et både bæredygtigt og prismæssigt konkurrencedygtigt alternativ til traditionel el, konstaterer han.

Samarbejdet bygger videre på den erfaring, SustainSolutions allerede har opbygget med at finansiere nye, energibesparende løsninger inden for ventilation, varme og belysning, og som blandt andet er muliggjort af, at pensionsselskabet PKA har investeret 300 millioner kroner i SustainSolutions.

Det nye koncept er tiltænkt professionelle aktører, herunder almene boligforeninger, erhvervsejendomme og offentlige ejendomme. På grund af anlæggenes størrelse er der ikke tale om en løsning henvendt til den private forbruger.

Et anlæg betales med den producerede strøm inden for en afgrænset periode – i en almen boligforening typisk 8-12 år. For kunden er fordelen, at anlægget ikke belaster økonomien, mens det afdrages, samtidig med at det leverer gratis solcellestrøm i hele den resterende levetid.

Samarbejdsaftalen mellem Gaia Solar og SustainSolutions underskrives i næste uge på Building Green-messen i Forum,
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125