23948sdkhjf

Prisen på solceller styrtdykker

Lavere projektomkostninger øger investeringslysten, viser en analyse fra revisionsvirksomheden Deloitte.
Investorer er i stigende grad interesserede i at investere i vedvarende energi. Men hvor meget bør de egentlig betale for en megawatt?

På baggrund af data fra 194 globale transaktioner har Deloitte udarbejdet en analyse, der viser, at investorer i 2014 og 2015 i gennemsnit har været villige til at betale 2,0 mio. euro for en megawatt i en installeret solcellepark.

- Der har været et betydeligt fald i prisen på en megawatt i installerede solcelleparker, og det nuværende niveau ser ud til at være endnu lavere end gennemsnittet i 2014 og 2015. Det store fald i prisen skyldes primært, at projektomkostningerne er faldet markant, hvilket samtidig har bidraget til en stigning i antallet af transaktioner af solcelleparker, siger director i Deloitte Troels Ellemose Lorentzen.

Analysen viser, i overensstemmelse med talrige energirapporter, at prisen på solcelleparker nu ligger på niveau med prisen på onshorevindmølleparker, og at prisen på installerede solcelleparker er faldet ca. 2,4 mio. euro pr. megawatt siden 2011.

- Samtidig ser vi, at investorerne visse steder i verden, for eksempel i Asien og Storbritannien, køber til lavere priser end investorer i resten af verden, ligesom der inden for Europa også er forskel på priserne i de enkelte lande, siger Troels Ellemose Lorentzen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062