23948sdkhjf

Skolebyggeri beklædes med 12.000 solpaneler

Facaden på den kommende Copenhagen International School skal beklædes med 12.000 solpaneler, der kan producere 300 MWh om året.
Copenhagen International School skal efter planen stå klar til i Københavns Nordhavn i januar 2017, og tirsdag afslørede overborgmester Frank Jensen skolebygningens unikke og bæredygtige facade.

Ifølge byggeriets arkitekt, arkitektfirmaet C.F. Møller, udstyres skolens facade med et 6. 048 kvadratmeter stort solcelleanlæg, der er estimeret til at kunne producere cirka 300 MWh om året.

I anledning af præsentationen var et udsnit af skolen blevet bygget som mockup i en højde på seks meter for at demonstrere bygningens kommende facade, som beklædes med 12.000 solcellepaneler. Panelerne vil kunne dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug.

Udover at bidrage til skolens grønne profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i blandt andet fysik og matematik. Formålet med solcellerne er både at sikre et bæredygtigt energiforbrug og give eleverne nogle gode miljøvaner og en bevidsthed om vedvarende energi.

- Vi er rigtigt glade for at kunne vise byggeriet af skolen frem. Det er en stor oplevelse at være med til at skabe et helt nyt område herude i Nordhavnen, hvor skolen bliver et centralt omdrejningspunkt. Skolen bliver i sig selv et så attraktivt byggeri, at vi forhåbentlig kan være inspiration for andre uddannelsesinstitutioner både i Danmark og i udlandet, siger formand John Bo Jacobsen fra Ejendomsfonden for Copenhagen International School ifølge C.F. Møllers hjemmside.

Byggeriet af Copenhagen International School opføres i storentrepriser af Per Aarsleff A/S, H. Skjøde Knudsen A/S, Eiler Thomsen Alufacader A/S, Dtek A/S og KT Electric Aalborg A/S. Det 25.000 kvadratmeter store skolebyggeri er Københavns hidtil største skole og skal rumme 1.200 elever og 280 ansatte.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078