23948sdkhjf

Vindmølleindustrien har ikke deltaget i hemmelige møder

Jyllands-Posten beretter i denne uge, at aktører fra vindmøllebranchen, herunder Vindmølleindustrien, har deltaget i hemmelige møder med Miljøstyrelsen forud for udarbejdelsen af den nuværende støjbekendtgørelse. Et billede der ikke genkendes hos Vindmølleindustrien.
Den gældende støjbekendtgørelse trådte i kraft 1. januar 2012 og forud herfor afholdt brancheforeningen Vindmølleindustrien sammen med branchen møder med Miljøstyrelsen som led i den tekniske dialog i forbindelse med udarbejdelsen af bekendtgørelsen, skriver Vindmølleindustrien i en meddelelse.

- Som brancheforening deltager vi løbende i møder med alle relevante interessenter, herunder også med Miljøstyrelsen, da branchen på daværende tidspunkt havde en naturlig interesse i den kommende lovgivning. Der er derfor på ingen måde tale om hemmelige møder, og denne beskrivelse giver et forkert billede af en almindelig proces, hvor aktører med stor teknisk viden inddrages, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

”… så det ikke blev sværere at stille store vindmøller op.”
Af avisen fremgår det, at møderne mellem Miljøstyrelsen og branchen ledte til, at man ”… ad flere omgange ændrede beregninger for lavfrekvent støj på en måde, så det ikke blev sværere at stille store vindmøller op.”

Dette billede genkendes ikke i Vindmølleindustrien, da bekendtgørelsen, der indførte en lavfrekvent støjgrænse på 20 dB, har haft betydning for opstillingen af nye vindmøller.

- Støjbekendtgørelsen har medført, at nogle projekter er blevet ændret enten i størrelsen eller i afstanden til naboer, og i dag er man som nabo til en vindmølle beskyttet bedre end som nabo til anden nødvendig infrastruktur, siger Jan Hylleberg.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25