23948sdkhjf

Energiselskab forventer nyt solcelleboom i 2014

Så snart solcellepuljen til private frigives, forventer EnergiMidt at se et boom i salget af solceller. Og for at imødekomme den kommende travlhed er energiselskabet allerede nu begyndt at lade sine kunder indgå købsaftaler.
Den såkaldte solcellepulje på 20 MW giver ifølge EnergiMidt solcellekøbere mulighed for at få mere end dobbelt så meget for den strøm, de sælger til elnettet, end de ellers ville. Ingen ved dog hvornår puljen kommer, men forventningen er, at det ikke varer længe nu. Derfor har EnergiMidt nu valgt at lade sine kunder indgå aftaler om køb under forudsætning af, at puljen frigives i 2014.

- Vi har mærket en stigende interesse for solceller i løbet af foråret. Med solcellepuljen, der venter i kulissen, har vi valgt at give vores kunder de bedste forudsætninger for at få del i puljen ved at lade dem indgå aftalen allerede nu, men uden at binde sig, hvis puljen – mod forventning – ikke skulle blive frigivet i år, fortæller Jørgen Due Thomsen, forretningschef i EnergiMidt.

Et godt år for solcellekøbere
EnergiMidt forventer at se et boom i salget, så snart puljen frigives, og de puljebetingede aftaler, de indgår med kunderne, skal være med til at tage toppen af den travlhed, som der ifølge energiselskabet vil opstå, når det går løs.

- Vores erfaring fra boomet i 2012 siger os, at det kommer til at gå stærkt, når puljen frigives. Det er derfor vi allerede nu opfordrer vores kunder til at gøre sig klar og sikre sig, at der er materialer reserveret til dem. Det handler om at være på forkant, understreger Jørgen Due Thomsen fra EnergiMidt og tilføjer:

- 2014 tegner til at blive et rigtig godt solcelleår for danskerne. Ikke kun på grund af solcellepuljen men også på grund af håndværkerfradraget, som i gennemsnit barberer et år af tilbagebetalingstiden for et solcelleanlæg. De 20 MW der er afsat i puljen svarer til 4-5.000 anlæg til private husstande.

Op til 1,45 kr. pr. kWh
Som erstatning for nettomålerordningen, der blev lukket i 2012, har regeringen besluttet, at der frem til og med 2017 skal være en årlig pulje på 20 MW svarende til 4-5.000 private anlæg, som solcellekøbere kan få del i og dermed opnå en forhøjet sats for den strøm, de ikke selv kan bruge. Forventeligt fordeles de 20 MW således, at 10 MW er afsat til privatkunder, som i 2014 kan få 1,30 kr. pr. kWh, de sælger til nettet, mens 10 MW er afsat til fællesanlæg – enten til boligforeninger eller solcellelaug, hvor flere går sammen og køber i fællesskab. De kan få 1,45 kr. pr. kWh, hvis de kommer med i puljen.
Kilde: EnergiMidt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109