23948sdkhjf

Ministre: Fortsæt udbygningen med vindmøller

Det er den klare opfordring fra miljøministeren og klima-, energi- og bygningsministeren, der i fællesskab har sendt et brev til alle landets borgmestre.
Kommunernes arbejde med planlægning af vindmøller skal fortsætte, sådan lyder opfordringen fra Martin Lidegaard og Ida Auken til landets borgmestre. Det skriver Danmarks Vindmølleforening i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningen forklarer ministrene, at en registerundersøgelse af eventuelle helbredseffekter vil blive igangsat inden årsskiftet, men slår også fast at der ikke foreligger nogen videnskabelige undersøgelser, der viser at støj fra vindmøller har negative helbredseffekter.

De danske støjregler er på niveau med de regler, der gælder i de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er også tidligere fastslået, at støjregler for vindmøller er skrappere end for virksomheder, og at naboer til vindmøller har en mindst ligeså god miljø- og støjbeskyttelse som naboer til andre typer af infrastruktur, oplyser Danmarks Vindmølleforening.

- Det er intentionen og vores forventning, at vi med en grundig undersøgelse én gang for alle kan imødegå bekymringerne, hedder det i brevet til borgmestrene.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094