23948sdkhjf

Energistyrelsen overtager tjans fra Green Power Denmark

Hidtil har de delt ansvaret for Elforsk, men fremadrettet er det alene Energistyrelsens

I 2022 kom Elforsk for første gang på finansloven, og i den forbindelse fik den ny administration og ændrede strategisk fokus. 

Puljen har siden da været administreret i et samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark, og der har årligt været udbudt 24,25 millioner kroner fra puljen.

Det samarbejde er nu slut. I fremtiden ligger ansvaret for Elforsk udelukkende hos Energistyrelsen. 

Ifølge vicedirektør Iben Møller Søndergård er der derfor også god logik i, at Energistyrelsen overtager ansvaret for Elforsk, så der i højere grad kan sikres samspil mellem puljer og energiprojekter i flere led af værdikæden.

- Det er med glæde, at vi overtager det fulde ansvar for Elforsk. Vi har i Energistyrelsen stort fokus på digitalisering og sektorkobling, og det giver rigtig god mening at kunne administrere puljen i samspil med Energistyrelsens andre puljer til udvikling af ny teknologi, udtaler vicedirektør Iben Møller Søndergård.

Der pågår nu et arbejde med at etablere det nye administrationsgrundlag, der skal sikre den mest fordelagtige og effektive administration af Elforsk fremover.

Elforsk har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger, der skal øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug. Dette sker gennem tilskud til projekter, der fremmer innovationen inden for data, digitalisering og sektorkobling.

Der er netop udmøntet 12 millioner kroner til tre projekter i denne runde af Elforsk.

Det forventes, at der igen udbydes midler til nye projekter i foråret 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.879