23948sdkhjf

Usikkert om solcellelov kan vedtages før sommerferien

Det kan blive svært for Energistyrelsen at skaffe det nødvendige overblik til at lappe hullerne i solcelleloven, så den kan vedtages inden sommerferien.
For at få overblik over problemet med et nyt hul i solcelleloven, har energiminister Martin Lidegaard udskudt færdigbehandlingen af lovforslaget. Men der hersker stor usikkerhed om, hvorvidt loven kan nå at blive vedtaget inden sommerferien, skriver Berlingske. Hvis ikke det sker, vil regningen for den hullede solcellelov vokse over sommeren.

Hos Energistyrelsen er en af de medarbejdere, som har arbejdet mest med sagen, Rasmus Zink Sørensen, ikke i tvivl om, at den sikre viden om problemets omfang ikke kan nås inden sommerferien.

- Nej, det kan den ikke. Så man er nødt til at agere ud fra en usikker viden, siger Rasmus Zink Sørensen til Berlingske.

Direktør: Vi skal nok finde ud af det
Energistyrelsens direktør Ib Larsen forsikrer derimod, at styrelsen nok skal finde ud af omfanget inden sommerferien.

- Vi vil udnytte den tid, der er, til at skaffe det her beslutningsgrundlag, men jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvordan vi gør, siger Ib Larsen til Berlingske.

Som lovforslaget er nu, vil det stadig være muligt at få høj statsstøtte til de helt store solcelleanlæg, så længe de er monteret på tage.

Ansøgningerne til disse anlæg er allerede begyndt at strømme ind fra landmænd og virksomheder, og ministeren frygter dermed endnu et solcelleboom, som vil øge statens i forvejen høje regning på 2,7 mia. kroner for solcelletilskud over de næste ti år.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079