23948sdkhjf

DI: Når døren lukkes, skal regeringen åbne for nye grønne løsninger

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget vil fordoble havarealet til vedvarende energi og energiøer fra 15 procent til 30 procent. Derudover bliver 30 procent af det danske havareal naturbeskyttet.

Det fremgår af havplanen, som er blevet præsenteret i dag.

Det er vigtigt for den grønne omstilling, at der er indgået politiske aftaler om op mod 16 GW havvindenergi og mere naturbeskyttelse, mener DI. 

Men det er samtidig ærgerligt, at arealerne ikke kan rumme flere havvindprojekter, der betyder, at de resterende ansøgere til åben dør-ordningen ikke kan komme videre med deres projekter.

- Vi skal have meget mere havvind i Danmark, og derfor er utroligt vigtigt, at regeringen nu fordobler havarealet til vedvarende energi fra 15 procent til 30 procent. Det skal være med til at sikre den grønne omstilling samt at Danmark kan blive energiuafhængig frem mod 2030, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Planerne for udvidelse af havarealerne betyder desværre samtidig, at mange ansøgninger i åben dør-ordningen ikke bliver til virkelighed. Det er vi og de mange virksomheder godt nok ærgerlige over, så nu må regeringen levere på den historisk store udbudsaftale på 9 GW havvind fra i sidste uge, og finde andre måder at få mere vedvarende energi på land gennem vindmøller og solceller, siger Emil Fannikke Kiær.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095