23948sdkhjf

Eldrup ny formand for videnscenter

Tidligere DONG-direktør, Anders Eldrup, er udnævnt som ny formand for det nationale videncenter og innovationsnetværk for offshoreindustrien, Offshore Center Danmark.
Fra 1. januar skal den nyudnævnte formand sammen med blandt andre forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen og nogle af offshoreindustriens nøgleprofiler føre offshoreindustrien til yderligere vækst og bane vejen for en professionalisering og internationalisering af branchen, det oplyser Offshore Center Danmark.

- Udnævnelsen af Anders Eldrup er seneste resultat af en målrettet indsats for at styrke Offshore Center Danmarks rolle som nationalt center for olie- gassektoren og vedvarende energi. Sektoren oplever en utrolig fremgang, og som nationalt videncenter og innovationsnetværk er det vigtigt, at vi er på omgangshøjde med industrien, siger Offshore Center Danmarks fungerende bestyrelsesformand Ernst Tiedemann.

- Anders Eldrup har i mange år været en af energisektorens absolutte topfigurer, og hans navn og kompetencer som erhvervsleder er anerkendt internationalt. Samtidig kommer han fra et energiselskab med aktiviteter inden for både havvindmøller og olie- og gasproduktion og er dermed med til at understrege, at Offshore Center Denmark arbejder ligeværdigt inden for begge områder, fortsætter Ernst Tiedemann.

Projektportefølje på 125 millioner
Offshore Center Danmark har de seneste år oplevet en massiv tilgang af nye udviklingsprojekter og administrerer i dag en projektportefølje på 125 millioner kroner – mange af projekterne med internationalt fokus med henblik på at sikre danske virksomheder andel af et voksende globalt marked. I samme takt er antallet af medlemmet øget kraftigt til i dag 260 og medarbejderstaben er fordoblet, ligesom der er indgået strategisk samarbejde med Vindmølleindustrien og brancheorganisationen Oil Gas Danmark.

- Der er rigtig meget fremdrift i offshoreindustrien og yderst lovende fremtidsudsigter, både når det gælder olie- gasproduktion og vedvarende energiformer på havet. Det er vitalt for hele sektoren at arbejde sammen med det fælles fokus at ruste danske virksomheder til at agere internationalt, siger Ernst Tiedemann.

Offshore Center Danmark har i samarbejdet med en række udenlandske samarbejdspartnere initieret en række ambitiøse udviklingsprojekter og har derudover repræsentanter i eksempelvis de store olieproducerende lande som Angola og Brasilien samt i Mellemøsten for at sikre størst mulig profilering af dansk know how.

Hædret med guld
Udover en markant tilgang af nye projekter blev Offshore Center Danmark i sommeren 2012 hædret med titlen ”Cluster Management Excellence Label Gold”, efter centeret i konkurrence med 350 klyngeorganisationer i hele EU blev udpeget som den bedst fungerende og den organisation, som er bedst til at skabe værdi for deres medlemmer.

Udnævnelsen af Anders Eldrup blev markeret på et ekstraordinært bestyrelsesmøde 4. december, hvor også bestyrelsen blev udvidet fra ni til 11 medlemmer. Nyt medlem bliver blandt andre forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Frem til Anders Eldrups tiltrædelse fungerer administrerende direktør fra FORCE Technology, Ernst Tiedemann, som bestyrelsesformand. Nuværende direktør Peter Blach fortsætter som centrets ansvarlige for fælles funktioner samtidig med, at han er udnævnt som direktør for olie/gas divisionen. Derudover ansættes i det nye år en direktør for renewables divisionen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078