23948sdkhjf

OWIB tiltrækker store udenlandske virksomheder

Den internationale offshore vindindustri mødes i Danmark, når Offshoreenergy.dk inviterer til speeddating for branchen.
Store udenlandske virksomheder drager til Danmark og nærmere bestemt Esbjerg, når Offshoreenergy.dk i samarbejde med Vindmølleindustrien og Esbjerg Erhvervsudvikling for syvende gang afholder eventen OWIB, som i år løber af stablen den 11.-12. december.

Det giver både danske og udenlandske virksomheder mulighed for at mødes ansigt til ansigt med repræsentanter for virksomheder, som det ellers ville kræve et stort arbejde at arrangere et møde med. OWIB er netop karakteriseret ved, at hver virksomhed får mulighed for i strukturerede rammer at møde op til 17 virksomheder efter eget ønske og afklare, om der er grundlag for videre kontakt.

Plads til store og små
En af de udenlandske virksomheder, der har meldt sig på banen, er den franske mølleproducent Alstom Power, som satser på offshore og derfor håber at udvide sit netværk under OWIB. Også Korea bliver repræsenteret, da Samsung Heavy Industries, som blandt andet producerer møller og vinger, er med. Norske virksomheder har de seneste år været godt repræsenteret på OWIB og i år er Norges største energiproducent Statkraft på deltagerlisten.

Det er essentielt for OWIB, at eventen samler nogle af de store internationale spillere i vindindustrien, forklarer udviklingschef i Offshoreenergy.dk, Morten Holmager. Men der er plads til alle størrelser af virksomheder, understreger han.

Læs også: Virksomheder i kø for at arbejde for offshore-industrien

- Det unikke ved OWIB er netop, at store og små virksomheder får mulighed for at møde hinanden og hurtigt afklare, om der er grundlag for yderligere kontakt. Mange af de danske små og mellemstore virksomheder inden for branchen, sidder med en specialviden, som udlandet efterspørger, understreger Morten Holmager.

Høj grad af international deltagelse
Den store udenlandske interesse har fået Invest in Denmark til at gå med som hovedsponsor for arrangementet. Via en bevilling fra Foreningen for Vestdansk Investeringsfremme vil Invest in Denmark for tredje år i træk være en markant sponsor for og deltager på OWIB, oplyser Kim Schultz, som er regional projektleder for Invest in Denmark.

Læs også: Danske virksomheder på jagt efter norske olie-kontakter

- Invest in Denmark arbejder for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark, og netop inden for offshore vindkraft er der et stort potentiale. Danmark har lang erfaring og en førende position, når det gælder udvikling af teknologi og services. OWIB er med en høj grad af international deltagelse og appel en glimrende mulighed for at gå i dialog med relevante udenlandske virksomheder og fagpresse og sørge for, at de får et førstehåndsindtryk af, hvad de danske kompetencer og det stærke netværk inden for vindindustrien kan gøre for deres forretning, siger han.

Det store opbud af udenlandske deltagere har fået Offshoreenergy.dk til at bygge ekstra på, så primært de udenlandske deltagere kan få større professionelt udbytte af turen til Danmark. Før selve OWIB eventen kan deltagerne komme med på en heldages bustur rundt i landet med virksomhedsbesøg på en række af de største danske virksomheder inden for offshore vindindustrien. Udviklingen af det ekstra tilbud er sket i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og UK Trade and Invest under Den Britiske Ambassade i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078