23948sdkhjf

Grøn dansk energiproduktion satte rekord i 2022

Danske solceller og vindmøller har aldrig produceret så meget elektricitet som i 2022, viser nye beregninger.

Danske solceller og vindmøller producerede 21,2 TWh elektricitet i 2022. Vindmøllerne producerede 19 TWh, mens solcellerne producerede 2,2 TWh. Det er ny grøn rekord med en samlet forøgelse på 22 procent siden 2021, hvor der ifølge en ny opgørelse fra DI Energi blev produceret 17,3 TWh fra sol og vind.

Tommelfingerreglen er, at 4 TWh produceret grøn strøm kan dække cirka én million husstande elforbrug om året. Det vil sige, at de danske vindmøller og solceller i 2022 producerede nok grøn strøm til 5,3 millioner husstande i 2022, mens stigningen fra 2021 svarer til, at der blev produceret nok grøn strøm til knap én million husstande mere, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk.

- Det giver håb for fremtiden. Men hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål og styrke vores forsyningssikkerhed, så skal vi altså væsentligt op i tempo. Det kræver, at de politiske aftaler bliver til virkelighed, for de skal bringe os mod en grønnere fremtid. Industrien er klar til at spille med, men hvis vi skal have nok grøn strøm til at forsyne det øgede forbrug frem mod 2030, kræver det en femdobling af den nuværende elproduktion fra vedvarende energikilder, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Danmark bidrager til et grønt Europa

Den danske eksporten af strøm har hellere aldrig været så høj som i 2022.

- Ikke nok med, at de danske vindmøller og solceller producerer billig og grøn strøm til de danske forbrugere, så bidrager det også til den grønne omstilling i Europa. Det er en win win, siger Troels Ranis.

Han fortsætter:

- Når der produceres mere strøm fra vedvarende energikilder i Danmark, end vi kan bruge, betyder det også, at den sidste mængde strøm ikke skal produceres fra dyrt kul eller gas. Og det kommer både borgere, virksomheder og klimaet til gavn. Og så må vi ikke glemme, at den hurtigste og billigste vej til energiuafhængighed er energieffektiviseringer – det får den grønne strøm til at køre lidt længere på literen, siger Troels Ranis, til DIBusiness.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109