23948sdkhjf

Planer om 450 meter høje vindmøller i testcenter: Bekymrede borgere indkalder til fællesmøde

Bekymring over placeringen af nye testcentre for havvindmøller har fået formandskaberne for Nationalpark Vadehavets bestyrelse og råd til at invitere til et ekstraordinært fællesmøde.

Bolig- og planstyrelsen har i samarbejde med vindbranchen, DTU og Energistyrelsen udpeget område vest for Ribe, som skal screenes som testcenter for vindmøller med en højde på op til 450 meter – og det har vakt vrede og dyb forundring hos nationalparkens bestyrelse og råd samt mange udvalgsmedlemmer og partnere.

Det skriver JyskeVestkysten.

"En række berørte og frustrerede borgere har henvendt sig til nationalparksekretariatet om hjælp. Hvordan kan nogen acceptere, at Danmarks vigtigste bidrag til verdens natur (Naturkanon 2018) skal ødelægges i en tid med global biodiversitetskrise? Hvordan kan det gå så vidt, at den fælles trilaterale UNESCO verdensarv er truet? At det ikoniske kulturlandskab i marsken skamferes trods generationer af menneskers beskyttelse og benyttelse på tværs af Vadehavets grænser. Hvorfor er der stilhed før storm?", lyder det i invitationen.

Mødet afholdes 22. februar kl. 18 på Danhostel Esbjerg.

Foruden planerne om et testcenter vest for Ribe, skal et område vest for Skærbæk og et område i Nordjylland screenes.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109