23948sdkhjf

Overskudsvarme fra PtX-anlæg skal give grønnere fjernvarme i Aabenraa

Aabenraa Fjernvarme og European Energy har netop indgået en aftale om at udnytte overskudsvarmen fra det kommende PtX-anlæg ved Kassø til billig og grøn fjernvarme til 3300 husstandes radiatorer.

Anlægget i Kassø skal producere e-metanol, men under processen med at konvertere brint og kuldioxid til e-metanol vil der være en del overskudsvarme.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi er meget glade for aftalen med Aabenraa Fjernvarme. Samarbejdet kan vise borgerne i Aabenraa Kommune, at der er lokale, grønne gevinster, når der kommer vedvarende energiprojekter i området. Samtidig vil samarbejdet komme til at give værdifuld viden til, hvordan vi får mest muligt ud af verdens største e-metanolanlæg, og dermed også hvordan man i praksis kan lave sektorkobling med andre fremtidige PtX-projekter, fortæller Rene Alcaraz Frederiksen, der er leder af projektøkonomi og optimering, PtX, fra European Energy, i en pressemeddelelse.

E-metanolanlægget kommer til at være koblet direkte på Nordens største solpark i Kassø og kører derfor delvist på lokalt produceret grøn strøm. Placeringen af anlægget gør, at Aabenraa Fjernvarme kommer til at etablere en varmeledning ud til anlægget tæt på Kassø transformerstation.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14