23948sdkhjf

Glasmuseum puster liv i den grønne omstilling og siger farvel til gassen

Museet Holmegaard Værk udskifter nu to glasovne, der kører på naturgas, og erstatter dem med elovne som en del af værkstedets grønne omstilling.

Det sker med støtte fra energikoncernen Andel, der bevilger 1,7 millioner kroner til projektet. Halvdelen er donation, resten af beløbet ydes som lån.

Når glaspusterne er i fuld gang på det arbejdende glasværksted, brænder de to ovne 118.000 kubikmeter naturgas af om året. Det medfører udledning af 172 ton CO2.

- Vi er i gang med en større grøn omstilling af Holmegaard Værk. Foruden de to nye eldrevne ovne, vil vi investere 1,5 millioner kroner i et solcelleanlæg der skal producere ca. 232.000 kWh el årligt. Det er store investeringer, men vi ved også at konverteringen fra naturgas til elektricitet vil tjene sig hjem over tid, samtidig med at vores CO2-udledning reduceres betydeligt. Vi er derfor utroligt taknemmelige for Andels bidrag, der gør det muligt for os at lave denne elektrificering i en tid, hvor vores økonomi stadig mærker efterdønningerne af coronapandemien og nu også energikrisen, siger Keld Møller Hansen, direktør for Museum Sydøstdanmark.

For Andel er det en særlig bevæggrund for bevillingen, at projektet bidrager til fælles ambitioner for den grønne omstilling, fortæller Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel.

-  Vi er glade for at kunne medvirke til, at gøre museet mere bæredygtigt og skabe en grønnere oplevelse for museets ansatte og besøgende. Samtidig betyder det meget for os, at projektet er i tråd med vores mission om at fremme den grønne omstilling i regionen og derigennem skabe værdi for vores andelshavere, siger Rikke Harbo Trikker

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078