23948sdkhjf

OWIB-deltagere går efter milliarderne

Internationale analyser forudser, at der de næste fire år investeres 300 milliarder kroner i nye havvindmølleparker i Europa. Netop de penge er på dagsordenen, når Offshore Center Danmark arrangerer den årlige, internationale B2B event (OWIB) for havvindmølleindustrien.
11 nationer deltog på OWIB sidste år, og ifølge de 325 deltageres egne optællinger, blev der skabt 5.100 kontakter på en enkelt dag. Ambitionen i år er at runde 500 deltagere og en tilsvarende vækst i antallet af kontakter.

- Med den ekspertise, danske virksomheder har opbygget inden for havvindmølleteknologi gennem de seneste 20 år, står Danmark fortsat stærkt, men vi skal arbejde på at fastholde og udbygge vores markedsandele. Her er OWIB en oplagt mulighed for danske virksomheder at træffe udenlandske kunder og samarbejdspartenere, konstaterer Development Manager Morten Holmager, Offshore Center Danmark.

Ekstra dag til konference
Som de foregående fem år er den bærende ide med OWIB de korte, uformelle møder mellem operatører, producenter og leverandører, energiselskaber og rådgivere inden for havvindmølleindustrien . Deltagerne kan på forhånd ønske at møde konkrete virksomheder eller personer – som en slags erhvervslivets speeddating.

Mindre leverandører har mulighed for at præsentere nye produkter og ideer for potentielle samarbejdspartnere og investorer, og producenter og energiselskaber kan opsøge nye leverandører eller søge joint venture partnere på tværs af landegrænserne.

OWIB 2012 er i år udvidet med en ekstra dag, idet Vindmølleindustrien og Esbjerg Erhvervsudvikling sammensætter et konferenceprogram med fokus på branchens udfordringer i fremtiden under titlen ”The future demand of the offshore wind supply chain”.

Fokus på "Cost of energy"
Et væsentligt fokusområde i havvindmøllesektoren er således, hvordan branchen imødekommer behovet forsat at nedbringe det man kalder Cost of Energy, altså prisen pr. produceret kilowatt. Sideløbende med selve OWIB vil Vindmølleindustrien og Esbjerg Erhvervsudvikling på den særlige konferencedel invitere til debat om, hvordan fremtidens supply chain skal se ud.

- Vi vil fokusere på, hvilke faktorer der kan være med til at nedbringe Cost of Energy i industrien, men også kigge på en vigtigt tendens, nemlig et krav om industrialiseringen af offshore vind industrien, udtaler Uffe Lundgaard fra Esbjerg Erhvervsudvikling.

Anders Mika Dahlsgaard fra Vindmølleindustrien fortsætter:

- Vi ser desuden en stigende internationalisering i offshore vind branchen med mange nye aktører, og større mølletyper. Alt dette stiller større udfordringer til branchens supply chain om at holde Cost of Energy nede. Med konferencen den 15. november sætter vi fokus på disse udfordringer og giver deltagerne vigtig viden i forhold deres position i offshore vind branchens value chain.

Det endelige konferenceprogram vil blive offentliggjort senere.

Bag OWIB konceptet står det nationale videncenter og innovationsnetværk Offshore Center Danmark. Ved sidste års event producerede et tv-hold en 2 minutters præsentationsvideo om OWIB. Videoen kan ses på www.owib.dk , hvor der også er mulighed for online tilmelding.

Kilde: Offshore Center Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141