23948sdkhjf

Nu åbnes døren til offshore vind B2B-event

Døren til ordrer og nye samarbejdspartnere bliver åbnet på vid gab, når den internationale offshore vind industri mødes i Danmark den 3.-4. september 2014.
Offshore Wind International Business2Business er et internationalt forum for alle beskæftiget inden for offshore vind, og forberedelserne er i fuld gang.

- Det er ottende år, vi arrangerer denne helt unikke B2B-event, og OWIB har udviklet sig til et stærkt forretningsskabende forum for energiselskaber, vindmøllefabrikanter, rådgivere og underleverandører, som mødes på kryds og tværs for at indgå samarbejde, sælge produkter eller søge viden om opgaver. OWIB er således langt mere end en traditionel konference - det er offshore vind sektoren på speeddating, siger udviklingschef Morten Holmager, Offshoreenergy.dk.

Nye havmølleparker på vej
Det er det nationale videncenter for offshoresektoren, Offshoreenergy.dk, som arrangerer OWIB 2014, og de seneste års markante vækst i sektoren og udsigten til endnu større travlhed de kommende år afspejler sig i interessen for at mødes på tværs i sektoren.

- I Danmark står vi overfor at skulle opføre to nye offshore vindparker og en række mindre, kystnære parker, og i udlandet er flere og flere lande involveret i offshore vind. På OWIB samler vi alle involverede, og derfor er det blevet en international event, som er et must for alle, som vil holde sig ajour, siger Morten Holmager.

Det er et unikt koncept med korte, uformelle møder på skift mellem deltagerne, som har skabt en international interesse for OWIB. Deltagere fra omkring 15 lande forventes at tilmelde sig. Hver enkelt deltager har mulighed for op til 17 møder på en enkelt dag, derudover arrangeres en konference med indlæg fra nogle af sektorens nøglepersoner.

Norske og engelske delegationer deltager
Det internationale islæt understreges af, at flere lande sender hele delegationer til OWIB, blandt andet norske INTPOW og engelske UK Trade & Investment, som ønsker at komme i dialog med aktører fra andre lande og bane vejen for samarbejde på tværs af landegrænserne.

- Vi har også deltaget tidligere, og det var meget vellykket. INTPOW ser frem til igen at møde de vigtigste aktører inden for offshore vind i Europa til september, og de norske deltagere ser frem til at knytte nye kontakter og skabe grundlag for fremtidigt samarbejde, siger director Jon Dugstad, INTPOW.

Fra Danmark deltager energiselskaber som Dong Energy og Vattenfall – der ejer og driver en række danske og udenlandske offshore vind parker – og fabrikanter som MHI Vestas Offshore Wind og Siemens Wind Power, mens en række udenlandske virksomheder fra alle led af forsyningskæden ventes at tilmelde sig. Således deltog koreansk-baserede Samsung Heavy Industries i 2013 for første gang.

- Udlandet anerkender Danmarks rolle som en af verdens førende inden for offshore vind, og udenlandske virksomheder kommer gerne til Danmark for at samarbejde over grænserne. Vi ved fra tidligere år, at udbyttet af OWIB er meget stort, uanset om deltagerne er små, nicheprægede underleverandører, eller om det er de store energiselskaber involveret i nogle af verdens største projekter. Der er altid en ny dør at gå ind ad i offshoreindustrien, og gennem OWIB skaber vi dialog og nye samarbejdsrelationer, som kan bane vejen for nye opgaver, siger Morten Holmager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14