23948sdkhjf

Grønt lys til Amagerforbrænding

Politikerne i hovedstadsområdet blev tirsdag enige om byggeriet af det omstridte Amager Bakke-anlæg.
Allerede i sidste uge forhandlede politikere fra de fem kommuner København, Tårnby, Dragør, Hvidovre og Frederiksberg intensivt om fremtiden for Amagerforbrænding, og nu er de nået til enighed.

Ifølge Ørestad Avis får Amagerforbrænding i det nye anlæg lov at opføre to ovne med en kapacitet på hver 30 tons. Affalds- og energivirksomheden har dog forpligtet sig til ikke at forbrænde mere affald end i dag samtidig med, at CO2-udslippet skal nedbringes, og der blandt andet skal investeres i øget røggasrensning og genanvendelse af affald. Derudover skal Amagerforbrænding skifte navn til Amager Ressourcecenter.

Aftalen vækker naturligvis glæde hos forbrændingsselskabet.

- Det er en stor sejr for alle fem ejere og alle deres borgere, at vi nu kan bygge fremtidens energianlæg, der baserer sig på affald fra den voksende storby. Vi og vores leverandører er klar til at bygge et energianlæg baseret på dansk teknologi i verdensklasse, en show case for hele verden, som præsenterer det ypperste inden for affald og energi. Jeg ser frem til, at leverandørerne kan eksportere knowhow og teknologier til verdensmarkedet med afsæt i anlægget på Amager, siger Mogens Lønborg, bestyrelsesformand i Amagerforbrænding på selskabets hjemmeside.

- Erstatningsanlægget bliver i miljø- og ressourceudnyttelsesmæssig verdensklasse, en spydspids på verdensplan, som sætter nye internationale standarder for waste to energy. Når vi får den endelige godkendelse fra alle fem ejerkommuner, vil vi gå videre med indgåelsen af de kontrakter, som har været klar længe. Udbuddet er gennemført, og vi ser frem til at trække i arbejdstøjet sammen med vores leverandører, supplerer Ulla Röttger, direktør i Amagerforbrænding.

Aftalen skal nu behandles i hver af de fem ejerkommuners kommunalbestyrelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079