23948sdkhjf

Kapacitet på Amager Bakke bliver ikke udnyttet

Miljøminister Ida Auken erkender i et svar til Folketingets miljøudvalg, at ovnene på det kommende forbrændingsanlæg er overdimensionerede.
Det er Enhedslistens Per Clausen, der har stillet spørgsmål til ministeren om det 4 mia. kr. dyre forbrændingsanlæg, og her fremgår det, at kapaciteten langt fra vil blive udnyttet. Det skriver Ingeniøren.

- Miljøstyrelsen har vurderet affaldsgrundlaget for det kommende Amagerforbrænding til 440.000 ton/år, hvilket er betydeligt lavere end den maksimale kapacitet på 560.000 ton/år for det planlagte Amagerforbrænding, skriver Ida Auken ifølge Ingeniøren.

Begrænsningen på de 440.000 tons pr. år er en begrænsning, som Københavns Kommune har fået med i aftalen om anlægget. Skulle de fem involverede kommuner blive enige om at ophæve denne begrænsning, vil de alligevel ikke selv kunne producere affald nok til anlægget og skulle dermed importere udefra.

Per Clausen ville også have miljøministeren til at tage stilling til, om Amager Bakke er en god ide for samfundsøkonomien, men Ida Auken henholder sig til, at det er kommunernes ansvar at sikre, at det er god investering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109