23948sdkhjf

Rekordregnskab hos Inopower: Det er der intet hokuspokus i

- Det kunne godt gå hen og blive OK

Sådan sagde administrerende direktør hos leverandør af hedtvands- og dampkedelsystemer, Inopower Kenneth Enevoldsen, da virksomheden sidste år havde aflagt regnskabet for 2020 og så frem mod resultatet for 2021.

Det gik ikke helt sådan. Rent faktisk blev regnskabet meget, meget bedre end OK.

Virksomheden landede en bruttofortjeneste på 17,8 millioner kroner mod 14,6 millioner året før, mens resultatet efter skat tog et hop fra 3,6 millioner kroner i 2020 til 5,6 millioner kroner i 2021.

Årsagen til fremgangen er der ikke meget hokuspokus i, siger Kenneth Enevoldsen

-Vi overtog vores datterselskab i 2019 og har efterfølgende fundet en god måde at køre tingene på. Vi er på forkant med markedet og tager ikke ordrer ind, vi ikke kan håndtere, siger Kenneth Enevoldsen.

Når det så er sagt, så har 2021 i den grad vist sig at være i ordrernes tegn.

Selskabet har nemlig fortsat ordrestimen fra 2020 og har i skrivende stund ordrer for samlet set 600 MW i bogen.

Dropper Kina

Bestyrelsesformand Troels Davidsen peger, som Kenneth Enevoldsen, på den daglige drift af virksomheden, som den udslagsgivende faktor for det fine resultat.

-Vores salg- og projektaktiviteter er i balance. Vi har stort fokus på ikke at køre ud over kanten. Vi skal ikke det hele, siger Troels Davidsen.

Det har i særdeleshed udmøntet sig i en tilbagetrækning fra det kinesiske marked.

-Der er stadig lukket ned mange steder på grund af corona, hvilket besværliggør salg og andre aktiviteter. Samtidig har vi erkendt at markedet er virkelig stort, siger Troels Davidsen og fortsætter:

-Og så er markedet i EU mere end vi kan løfte. Derfor er der ingen grund til at være i Kina.

40 procent flere

Ordrebøgerne er fyldte og det var de gamle lokaler på Stigsborgvej også. Derfor er Inopower rykket i nye og meget større lokaler – og med mulighed for udvidelse - på Bouet Møllevej i Nørresundby.

-Vi manglede plads. Folk sad jo på gangene i de gamle lokaler. Flytningen er altså sket dels ud fra et ønske om at tilbyde mere attraktive rammer dels ud fra ønsket om fortsat vækst, fortæller Kenneth Enevoldsen.

Inopower har nemlig ikke kun oplevet vækst på bundlinjen. Antallet af medarbejdere er øget med 40 procent siden januar, men det stopper ikke endnu – selvom den markante vækst på medarbejdersiden ikke kommer til at fortsætte i samme tempo.

-Vi har aktive opslag ude lige nu, men vi er lidt tilbageholdende. Vi har ikke trådt på bremsen, blot sat i frigear. Vi vil gerne have de nye ansatte integreres ordentligt, inden der kommer nye til, fortæller Troels Davidsen.

Med store bogstaver

Fremtiden for Inopower byder på opgaver i Danmark og EU og endnu et overskud – og denne gang tør Kenneth Enevoldsen godt sige at det bliver bedre end OK.

Virksomheden er nemlig allerede langt foran budgettet for 2022, og 2023 er også godt på vej.

-Det bliver væsentligt bedre med store bogstaver, siger Kenneth Enevoldsen.

INOPOWER A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 17,8 14,6
Resultat før skat 7,2 4,7
Årets resultat 5,6 3,6
Status balance 35,0 28,0
Egenkapital 15,7 13,6
Antal ansatte 14 12
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Inopower
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.627