23948sdkhjf

Efter opsagte fastprisaftaler: Kunderne raser men direktøren ser ikke anden mulighed

I sidste uge suspenderede energiselskabet SK Energi alle sine kunders fastprisaftaler på el og gas pr. 15. november 2022.

Det medførte selvsagt en horde af utilfredse kunder, men direktør hos SK Energi Henrik Birch ser dog ingen anden mulighed - til trods for at han ved, at selskabet vil miste kunder grundet tabt troværdighed. 

Det skriver SN.dk

Hen over sommerperioden er sket en voldsom forværring af energisituationen i Europa, idet leverancerne via Nordstream-forbindelsen fra Rusland til Tyskland – Europas største naturgasmarked – er beskåret til 20 procent af kapaciteten, hvilket har medført opsigelserne.

- Men vi kigger jo ind i en situation, hvor der kan blive gasmangel i Europa, og hvor man kan risikere, at fabrikker må stoppe deres produktion. Det kan give meget høje indkøbspriser på energi, og derfor har vi måttet træffe den beslutning af opsige fastprisaftalerne, siger Henrik Birch.

På spørgsmålet om det er lovligt for selskabet at opsige aftalerne, fortæller Henrik Birch, at selskabets advokat vurderer, at det holder juridisk.

Sk Energi suspenderede allerede ved krisens (situationen i Ukraine, red.) start salget af fastprisaftaler og har altså nu taget skridtet videre. 

SK Energi har indtil videre været en form for first-mover på opsigelserne, men Henrik Birch vurderer, at andre selskaber bliver tvunget til at følge efter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078