23948sdkhjf

Vestas sælger datterselskab til Ikast-selskab: Tre fabrikker og 600 ansatte følger med

Vestas har underskrevet en aftale om salg af koncernens konverter- og styrings-aktiviteter til KK Wind Solutions. Det oplyser vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

Det indebærer salg af tre fabrikker i henholdsvis Danmark, Indien og Kina, og i alt 600 medarbejdere får ny arbejdsgiver.

Som en del af aftalen bliver KK Wind Solutions eksklusiv leverandør af konvertere og kontrolpaneler til Vestas. Derudover åbner aftalen også mulighed for fælles udvikling af konvertere, hvor Vestas vil have et hold af ingeniører dedikeret til den opgave.

- På tværs af vores globale leverandørkæde samarbejder vi i stigende grad med partnere for at skalere effektiviteten og bygge på de fundamenter, vi har etableret. Dette inkluderer at fokusere vores egne ressourcer til der, hvor de er mest effektive og flytte dele af vores forretning til andre industriledere, som kan skabe mere værdi og sikre yderligere langsigtede job. Jeg er derfor begejstret for aftalen med vores partner KK Wind Solutions, som kan hjælpe med at vokse og modne vindindustriens leverandørkæde, siger Tommy Rahbek Nielsen, executive vice president og COO hos Vestas.

- Som en etableret partner sigter vi mod at tage en ledende rolle i modningen af industriens leverandørkæde og accelerere den grønne omstilling. Opkøbet vil med det samme bringe skala ind i vores produktion og udvide vores globale fodaftryk, mens vi tilføjer kompetencer ved at byde 600 dygtige og erfarne medarbejdere velkommen, siger Mauricio Quintana, chief executive officer hos KK Wind Solutions.

De tre fabrikker, som KK Wind Solutions nu overtager, drejer sig om Vestas’ fabrik i Hammel med cirka 280 medarbejdere samt en fabrik i Oragadam i Indien med 50 medarbejdere og en fabrik i Tianjin i Kina med 220 medarbejdere.

Frasalget ventes at være gennemført i første kvartal 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.263