23948sdkhjf

Europæisk hæder til dansk videncenter

Offshore Center Danmark får guldmedalje for arbejdet for vækst og samarbejde i offshoreindustrien.
Det danske videncenter for offshoreindustrien, Offshore Center Danmark, har opnået fornem anerkendelse af centrets arbejde med at skabe netværkssamarbejde og synlighed om danske kompetencer inden for olie- og gasindustrien samt havvindmøllesektoren.

Offshore Center Danmark har netop modtaget guldmedalje som klyngeorganisation efter standarden ”Cluster Management Excellence Labels Gold” - det højeste niveau en klyngeorganisation kan opnå i EU. Guldmedaljen er opnået i konkurrence med 350 netværks- og klyngeorganisationer fra hele Europa.

Offshore Center Danmark er et af de 22 innovationsnetværk, som Uddannelsesministeriet støtter for at hjælpe særligt små og mellemstore virksomheder med at øge deres innovationskraft og anvendelse af ny viden fra universiteter og andre videninstitutioner.

- Det er meget glædeligt, at Offshore Center Danmark – som en af de første klyngeorganisationer i Europa - har modtaget denne fine anerkendelse fra EU. Det viser, at vi i Danmark har innovationsnetværk af højeste internationale standard, som danske virksomheder kan trække på i deres udviklingsarbejde, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Et fyrtårn i branchen
Cluster Management Excellence-ideen er skabt på initiativ af EU med det formål at skabe fyrtårne, der formår at samle brancher eller klynger - og samtidig bruger samarbejdet som afsæt til at skabe nye forretningsområder. Offshore Center Danmark har i årevis iværksat en række initiativer, som skal sikre danske virksomheder deltagelse internationalt, og centret arrangerer hvert år velbesøgte B2B events, hvor danske og udenlandske virksomheder mødes og præsenterer sig for hinanden med henblik på samarbejde eller erfaringsudveksling.

Offshore Center Danmark er sammen med de øvrige 350 organisationer blevet bedømt på 31 områder, fra antallet af netværksarrangementer og deltagerantallet ved disse events til evnen til at planlægge og koordinere større udviklingsprojekter. Ud af 150 mulige point har Offshore Center Danmark opnået 134. Det er det højeste antal point nogensinde.

Hos den uafhængige organisation og tænketank for regional erhvervs- og innovationsfremme, REG LAB, kalder sekretariatschef Bjarne E. Jensen prisen til Offshore Center Danmark for ”en døråbner for hele offshoreindustrien”.

- Det er en solid kvalitetsmæssig blåstempling, som giver tillid hos virksomheder, videninstitutioner og andre potentielle samarbejdspartnere, i både Europa og på fjernere liggende markeder. Så det er en hæder, man bestemt ikke må undervurdere betydningen af. Der er på europæisk plan et hav af organisationer og udviklingsprojekter, og det kan være vanskeligt at have overblik over dem alle. Cluster Management Excellence er med til at understrege, at her har vi en organisation, som har den systematik og professionalisme, der skal til for at skabe vækst i branchen og sikre deltagelse for klyngens virksomheder i internationale projekter, siger Bjarne E. Jensen.

Brobygger i offshoreindustrien
Offshore Center Danmark er flere gange tidligere blevet fremhævet som en velfungerende netværksfacilitator, blandt andet i en undersøgelse foretaget af Syddansk Universitet. Men guldmedaljen fra EU er den absolut fineste udmærkelse, centret har modtaget.

Det er en meget fornem hæder, vi har modtaget i konkurrence med mange andre europæiske klyngeorganisationer. Hæderen understreger vores betydning som brobygger mellem offshoreindustriens aktører og vores evne til hele tiden at sætte nye skibe i søen og dermed bidrage til fortsat vækst for danske virksomheder, siger direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

- Det åbner mange døre med en anerkendelse i den karat fra EU, og udover at vi naturligvis er stolte over hæderen, kan vi bruge den fremadrettet til at skabe yderligere dialog med udenlandske samarbejdspartnere og derigennem få partnerskab i internationale projekter. Al erfaring viser, at virksomheder får større eksport ved at være med i klyngesamarbejde, og Offshore Center Danmarks opgave er at sikre dansk deltagelse i projekter i udlandet, slutter Peter Blanch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11